Géén plannen voor 'mini-Mini'

Een model onder de huidige Mini hatchback in de vorm van de Rocketman? Volgens Mini-designbaas Anders Warming is de kans niet aanwezig dat ‘ie komt. Uit marktonderzoek onder Mini-klanten blijkt geen vraag naar zo'n uitvoering.

 Lees verder 0 Mini | 12 apr 2015, 13:58
 
 

Toekomstblik: Mini Augmented Vision

Ook Mini heeft Google Glass

Mini werpt een blik op de toekomst van augmented reality met de Augmented Vision Concept. Met de studie demonstreert Mini het samenspel van connectiviteit en een slimme Google Glass-achtige bril.

 Lees verder 1 Mini | 10 apr 2015, 11:34
 
 

Komt mogelijk in 2018

“Mini Superleggera heeft veel potentieel”

Mini’s designbaas Anders Warming droomt over een productieversie van de Superleggera, zo verklapt hij in een interview met Autovisie. En de kans is aannemelijk dat de auto ook begin 2018 komt.

 Lees verder 6 Mini | 17 mrt 2015, 15:22
 
 

Mini-productie bij Nedcar stuwt omzet VDL

VDL Groep heeft de omzet afgelopen jaar met bijna de helft zien groeien tot 2,3 miljard euro. Met name de heropening van de autofabriek van VDL Nedcar in Born afgelopen zomer droeg daar aan bij. Dat maakte het industriële concern uit Eindhoven donderdag bekend.

 Lees verder 0 Nieuws | 05 mrt 2015, 14:05
 
 

Clubman Vision Gran Turismo

Mini gaat racen met nieuwe Clubman

Niet in het echt natuurlijk, maar in Gran Turismo 6 voor de Playstation 3. In die racegame kun je op een van de 39 circuits compleet uit je dak gaan in de knotsgekke Clubman Vision Gran Turismo.

 Lees verder 0 Mini | 26 feb 2015, 08:55
 
 

Handbak en automaat Mini JCW gelijk geprijsd

Mini heeft de prijzen van de nieuwe John Cooper Works berekend. Zowel de automaat als de handgeschakelde versie moeten hetzelfde opbrengen.

 Lees verder 1 Mini | 13 feb 2015, 09:00
 
 

Exclusief: Mini’s nieuwe Cabriolet

EXCLUSIEF - Zie hier de nieuwe generatie Mini Cabriolet op basis van de driedeurs hatchback. Het model beschikt als vanouds over een stoffen vouwdak dat vlak achter de achterbank neergeklapt kan worden.

 Lees verder 7 Mini | 11 feb 2015, 15:25
 
 

Samenwerking BMW en Toyota smaakt naar meer

"Kleine Mini wordt co-productie met Toyota"

BMW en Mini zouden volgens een doorgaans betrouwbare freelance autojournalist met elkaar in gesprek zijn voor de ontwikkeling van een nieuw compact model. De auto zou onder de merknamen Mini en Toyota op de markt komen.

 Lees verder 6 BMW | 27 jan 2015, 12:58
 
 

Mini Nederland ziet af van instapmotor 5-deurs Mini

Mini introduceert in Duitsland de vijfdeurs hatchback met een 75 pk sterke driecilinder benzinemotor. Naar Nederland komt de uitvoering niet, want net als in de driedeurs Mini braakt de driepitter te veel CO2 in de atmosfeer waardoor hij te duur zou worden vergeleken met andere sterkere en schonere motoren in het programma.

 Lees verder 2 Mini | 20 jan 2015, 12:36
 
 

Mercedes GLE Coupé, Mini John Cooper Works en Alfa Romeo 4C Spider

Primeurs vanaf de beursvloer Detroit Auto Show - deel 1

AUTOVISIE TV - De North American International Auto Show in Detroit heeft haar deuren geopend en daarbij een aantal mooie primeurs voor het publiek in petto waaronder de Mercedes GLE Coupé, de potente Mini John Cooper Works en de smakelijke Alfa Romeo 4C Spider. Werner Budding doet verslag vanaf de beursvloer.

 Lees verder 4 autovisie | 13 jan 2015, 11:16
 
 

Terugroepactie voor nieuwe Mini hatchback [UPDATE]

Mini roept wereldwijd exemplaren terug van de nieuwe driedeurs Mini hatchback. Door een fabricagefout kan bij een botsing de vergrendeling van de stoelleuning losschieten waardoor de leuning onverwachts achterover kan klappen.

 Lees verder 0 Mini | 20 dec 2014, 13:27
 
 

Aan boord bij snelle rondes Peter Kox tijdens Autovisie Supertest

VIDEO - Al jaren is coureur Peter Kox een vaste aanvulling op het Autovisie-testteam tijdens de traditionele Supertest waarin we op zoek gaan naar de Beste Stuurmansauto. Elk jaar weer weet Kox op het circuit het maximale uit de verschillende auto's te halen en de scherpst mogelijke rondetijd neer te zetten. Kijk mee aan boord tijdens de snelle rondes van Peter Kox op TT Circuit Assen tijdens de zoektocht naar de Beste Stuurmansauto van 2014 Deel I, de volkshelden.

 Lees verder 0 autovisie | 20 dec 2014, 08:23
 
 

Achter de schermen bij Autovisie Supertest Deel I

VIDEO Zoektocht naar de Beste Stuurmansauto 2014

VIDEO - De jaarlijkse afsluiter van Autovisie, de Supertest. Dit jaar is de traditionele zoektocht naar de Beste Stuurmansauto van 2014 verdeeld in twee categorieën, volkshelden en supercars. We trappen af met de volkshelden waarbij negen kandidaten elkaar de handschoen toewerpen. Welke toegankelijke auto is het grootste feestnummer? Kijk mee achter de schermen!

 Lees verder 10 autovisie | 18 dec 2014, 14:05
 
 

Mini Cooper S krijgt langverwachte John Cooper Works-behandeling

Mini heeft de fans van de John Cooper Works-uitmonstering op basis van de nieuwste generatie lang in spanning gehouden. Niet dat de hot hatch al eerder op de markt had moeten komen, de fabrikant toonde al een jaar geleden een conceptversie van het sportieve topmodel. Sindsdien was het stil rond de snelle versie.

 Lees verder 1 Mini | 10 dec 2014, 23:55
 
 

EXCLUSIEF

Productieversie Mini Superleggera duikt op

Zou het dan toch? Gaat Mini de bloedmooie Superleggera Vision in productie nemen? Afgaande op deze patenttekeningen lijkt het antwoord ‘ja’ te zijn!

 Lees verder 22 Mini | 10 dec 2014, 16:37