Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Nissan Juke Nismo
Nissan Juke Nismo
Foto: Nissan

Nissan Juke Nismo aan de prijs

31 JAN 2013

Al geruime tijd maakt Nissan de wereld lekker met de Juke Nismo, maar vanaf vandaag zijn de orderboeken voor de licht opgevoerde en dik aangeklede Juke Nismo geopend. Het sportieve topmodel is er voor dik 34 mille.

Nissan Juke Nismo
Nissan Juke Nismo
Foto: Nissan
Nissan Juke Nismo
Nissan Juke Nismo
Foto: Nissan

De prijslijst van de Juke Nismo vermeldt twee versies, een voorwielaangedreven uitvoering met handgeschakelde zesversnellingsbak en een vierwielaandrijver met CVT-automaat. Voor eerstgenoemde vraagt Nissan exact € 34.160,-. De 4x4 is er voor minimaal € 38.730,-.

Toegevoegde waarde

De toevoeging Nismo staat voor onder andere een afgenomen bodemvrijheid, grille met honingraatstructuur, led-dagrijverlichting, rode bies op het luchtrooster, dakspoiler, in antraciet uitgevoerde 18 inch lichtmetalen wielen. Door de aerodynamische aanpassingen is de Nismo-uitmonstering 30 mm langer en 5 mm breder dan de reguliere Juke. Op technisch vlak wijkt de Nismo eveneens van zijn broers af. De direct ingespoten 1,6 liter benzinemotor met turbo en vier cilinders heeft een hoger vermogen gekregen. De output ligt nu op 200 pk, een winst van 10 pk. Het koppel bedraagt 250 Nm, een toename van 10 Nm. Door de hogere waardes spurt de 2WD-versie in 7,8 seconden van stilstand naar 100 km/h en is een topsnelheid van 215 km/h haalbaar. De 4x4 met CVT doet 8,2 seconden over de sprint en houdt het al bij 200 km/h voor gezien.

Nissan heeft de wielophanging volledig herzien en ook de stuurinrichting is opnieuw gekalibreerd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%