Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Nissan Figaro
Nissan Figaro
Foto: Guus Hoevenaars

Nissan Figaro's bezetten Figarolaan

03 JUN 2012 Guus Hoevenaars

Nieuwegein - De inwoners van de Figarolaan in Nieuwegein keken vandaag raar op, want hun straat stond vol met Nissan Figaro's. De straat met de toepasselijke naam was het eindpunt van de eerste Nederlandse Figaro-rit.

Het weer zat een beetje tegen, waardoor de cabriodakjes veelal gesloten bleven, maar de opkomst was goed. Maar liefst 27 Figaro's deden mee aan de rit en daarmee waren ruim de helft van alle exemplaren in Nederland bij elkaar verzameld.

Japans
Nissan bouwde begin jaren 90 slechts 20.000 stuks van de schattig ogende Figaro. Deze waren alleen voor de Japanse markt bestemd en hebben dus hun stuur aan de rechterkant zitten. Een 1.0 liter turbomotor met 76 pk en een automatische versnellingsbak met slechts drie verzetten zorgen voor de aandrijving.

Niet zo druk
De rit voerde de stoet vandaag om Utrecht heen en onderweg was er een puzzel en vragenlijst om op te lossen. Uiteindelijk kwam hier een winnaar (winnaressen in dit geval) uit, maar het ging natuurlijk om het plezier en het samenbrengen van deze kleine opdonders. En dat matige weer? Zelfs daar zagen de deelnemers nog de voordelen van in. “Daardoor was het tenminste niet zo druk op de dijken.”

Elk jaar
Al met al was de eerste Figaro-rit een groot succes. “Volgend jaar doen we het weer”, laten organisatrices Brigitte Caro en Tanja Hess alvast weten. “Voortaan elk jaar in het eerste weekend van juni een Figaro-dag!”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.0 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 518.13
+ / - +0.34%