Concurrentie voor Nissan Juke Nismo

Renault overweegt RS-label op suv's te plakken

Renault onderzoekt of het met RS-versies van de uiterst populaire Captur en de nog te introduceren Kadjar moet komen. De interesse vanuit RenaultSport is er, maar de fabrikant stelt zichzelf nog drie vragen.

 Lees verder 0 Renault | 15 apr 2015, 16:59
 
 

Renault Twingo Collection heeft standaard stickers

Renault breidt het Twingo-programma uit met een Collection-uitvoering. In de basis is het model gelijk aan die Expression, alleen is de Collection standaard al voorzien van bestickering, terwijl dat bij de Expression extra geld kost.

 Lees verder 1 Renault | 10 apr 2015, 10:10
 
 

Over een andere boeg

Eerste test: Renault Espace is kleiner, maar ook mooier!

Schoonheid gaat vaak ten koste van functionaliteit, ook bij auto’s. De vijfde generatie Espace biedt minder ruimte dan de voorgaande Grand Espace, maar hij ziet er wel een stuk beter uit.

 Lees verder 1 Autovisie Tests | 10 apr 2015, 05:30
 
 

Franse overheid vergroot belang in Renault

De Franse overheid breidt haar belang in autoproducent Renault uit in een poging het stemrecht binnen het bedrijf te beschermen. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

 Lees verder Nieuws | 08 apr 2015, 10:42
 
 

VIDEO Nieuwe Renault Espace maakt hebberig

AUTOVISIE TV - Renault heeft zijn Espace opnieuw uitgevonden. De MPV is getransformeerd tot een cross-over. Designbaas bij Renault, Nederlander Laurens van den Acker, heeft een fraai ogende auto neergezet die zelfs een beetje hebberig maakt. En niet alleen bij Werner Budding. In ons land zijn al enkele honderden exemplaren verkocht, zonder dat de kopers er nog maar een enkele meter in gereden hebben. Werner Budding heeft op het rijgedrag echter nog wel een kleine aanmerking. Benieuwd naar zijn eindoordeel?

 Lees verder 31 Autovisie Tests | 04 apr 2015, 12:49
 
 

Mogelijk langer topman Renault

Carlos Ghosn denkt nog niet aan stoppen

Huidig Renault-topman Carlos Ghosn vervult mogelijk langer dan gepland een functie als CEO van het bedrijf. De fabrikant onderzoekt of de leeftijdsgrens voor de CEO omhoog kan, meldt de Franse krant Les Echos.

 Lees verder 0 Renault | 16 mrt 2015, 12:02
 
 

Renault gaat Logans en Sandero's in Argentinië bouwen

Renault trekt 100 miljoen euro uit voor de productiestart van de Logan en Sandero in Argentinië. De twee modellen zullen vanaf volgend jaar in het Zuid-Amerikaanse land van de band rollen.

 Lees verder 0 Renault | 11 mrt 2015, 11:39
 
 

Renault staakt productie Laguna

Renault produceert komende maand voor de laatste keer een Laguna. Dat bevestigen medewerkers van het Franse merk aan Autovisie. Met de bouw van het allerlaatste exemplaar wordt tevens afscheid genomen van de typenaam Laguna.

 Lees verder 3 Renault | 05 mrt 2015, 15:41
 
 

Voorlopig drie motoren Renault Kadjar

Renault  gaat de Kadjar voorlopig aanbieden met drie motoren, waarvan twee diesels en één benzine. Begin aankomende zomer staat de nieuwe cross-over bij de Nederlandse showrooms.

 Lees verder 0 Renault | 04 mrt 2015, 10:58
 
 

Autosalon van Genève 2015

Renault Kadjar bindt de strijd aan met populaire Nissan Qashqai

AUTOSHOW GENEVE 2015 -  Het segment van crossovers (mpv's met de looks van een offroad-suv) is populairder dan ooit. Nissan heeft met de Qashqai een sterke troef in handen, maar deze Renault zou zo maar eens een topspeler in dit segment kunnen worden.

 Lees verder 3 Autovisie TV | 03 mrt 2015, 14:04
 
 

Grotere actieradius voor Renault Zoe

Renault voert een update voor de Zoe door. De elektrische auto krijgt de beschikking over een nieuwe motor. Daardoor neemt de actieradius toe en laat de batterij zich sneller laden.

 Lees verder 2 Renault | 03 mrt 2015, 11:45
 
 

Trophy-behandeling voor Renault Clio RS

Renault heeft de Clio RS aangescherpt en voor de hot hatch direct het Trophy-label van stal gehaald. De ingrediënten? Meer vermogen, meer koppel, een verfijnde automaat en –zo claimt Renault- meer rijplezier.

 Lees verder 1 Renault | 03 mrt 2015, 11:45
 
 

Renault past Twingo aan

Renault plant een eerste modificatie voor de Twingo. Later dit jaar wordt de aanpassing stilzwijgend doorgevoerd.

 Lees verder 23 Renault | 21 feb 2015, 08:26
 
 

’Renault en Nissan zijn meer dan Frans of Japans merk’

Autobouwer kruipt uit dal

Van onze redactie Autovisie - Lang zat de Franse auto-industrie in de problemen. Maar één van de grote autoconcerns, Renault, heeft de weg naar herstel ingezet. Het bedrijf maakte vorig jaar meer winst bij een hogere omzet.

 Lees verder 0 krantart_financieel | 15 feb 2015, 05:30
 
 

Fors meer winst voor Renault

Renault heeft vorig jaar flink meer winst gemaakt, ondanks lagere verkopen in Rusland en Argentinië. De nettowinst klom naar 1,89 miljard euro, van 586 miljoen in 2013.

 Lees verder 0 Renault | 12 feb 2015, 09:25