Renault Espace: helemaal anders

De Renault Espace ken je vast als MPV, maar dat gaat met de komst van de nieuwe generatie veranderen. De auto is omgetoverd tot een soort mix van een MPV en cross-over. En niet zonder reden.

 Lees verder 3 Renault | 25 sep 2014, 09:00
 
 

Renault kan meer tweekleurige Capturs bouwen

De tweede en tevens laatste fase voor het verbeteren van de productie van de Renault Captur is afgelopen maand doorgevoerd. De fabrikant kan eindelijk de productie opvoeren.

 Lees verder 1 Renault | 22 sep 2014, 13:16
 
 

Renault toont luxueuze Clio Initiale Paris

De naam Initiale Paris sierde eerder een studiemodel van Renault. Maar de Fransen gaan de aanduiding nu gebruiken als naam van een luxueus label. De Clio met Initiale Paris-aankleding trapt af.

 Lees verder 0 Renault | 22 sep 2014, 11:21
 
 

Mogelijk 3-cilinder voor Mégane

Renault legt focus op 3- en 4-cilindermotoren

Renault zal in de toekomst voor een zescilindermotor terugvallen op Nissan. De Fransen zelf besteden geen ontwikkelingseuro meer aan een krachtbron met zes cilinders.

 Lees verder 0 Renault | 21 sep 2014, 12:34
 
 

'Crisis Europese automarkt is over'

"De crisis op de Europese automarkt is over", zo signaleert Renault-Nissan-topman Carlos Ghosn. Volgens de ceo van de Frans-Japanse alliantie gaat het in de voornaamste Europese landen weer goed met de autoverkoop.

 Lees verder 2 Autonieuws | 17 sep 2014, 13:08
 
 

Renault gaat elektrische auto in China bouwen

Renault heeft plannen om de elektrische versie van de Fluence in China te gaan bouwen. Dat zegt Carlos Ghosn, topman van Renault. De ceo wil echter niet ingaan op de partner voor de productie van de Fluence in het Aziatische land.

 Lees verder 0 Renault | 17 sep 2014, 12:34
 
 

Renaults ultrazuinige EOLAB moet 1 op 100 halen

Onder de noemer EOLAB presenteert Renault op de Autosalon van Parijs 2014, die begin oktober wordt gehouden, een studiemodel met een hybride-aandrijflijn en een gemiddeld brandstofverbruik van 1 liter op 100 kilometer.

 Lees verder 2 Renault | 16 sep 2014, 17:36
 
 

Geen RS in de naam

Renault bevestigt snelle Twingo

Er komt een snellere uitvoering van de Twingo, zo bevestigt Renault aan Autovisie. De topversie krijgt echter niet de aanduiding RS.

 Lees verder 0 Renault | 16 sep 2014, 10:34
 
 

Renault gaat elektrische auto's van Bolloré bouwen

Renault en Bolloré hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor onder meer de bouw van elektrische auto's. Zo gaat Renault de Bolloré Bluecar bouwen in zijn fabriek in Dieppe.

 Lees verder 0 Renault | 09 sep 2014, 12:30
 
 

VIDEO: Maarten van Rossem test Renault 16

VIDEO - Maarten van Rossem test in het nieuwe autoprogramma RTL Autovisie iedere week een iconische auto. Dit keer is dat een Renault 16 waar hij een grote liefde voor heeft.

 Lees verder 7 RTL Autovisie | 06 sep 2014, 08:55
 
 

Eerste rijtest: nieuwe Renault Twingo

Charmante slimmerik

Dat Franse autobouwers innovatief denken is bekend. De nieuwe (derde generatie) Renault Twingo gaat echter nog een stap verder, want dat is een charmante verschijning en misschien ook wel de slimste aanwinst in de kleine klasse. Het totale concept, gemeenschappelijk ontwikkeld met Daimler-dochter Smart, is vooruitstrevend en nieuw.

 Lees verder Tests | 05 sep 2014, 05:30
 
 

Renault Espace en nieuwe Dacia's in Parijs

Op de Autosalon van Parijs, die begin oktober van start gaat, zal Renault de nieuwe Espace onthullen. Dacia brengt de Lodgy Stepway en Dokker Stepway mee naar de Franse hoofdstad.

 Lees verder 0 Renault | 04 sep 2014, 15:57
 
 

Vijf sterren voor Mercedes-Benz GLA bij crashtest

Euro NCAP heeft weer een handvol nieuwe modellen tegen de muur gegooid om te kijken hoe het is gesteld met de botsveiligheid. Onder andere de Mercedes GLA, Renault Twingo en Toyota Aygo werden getest.

 Lees verder 3 Mercedes-Benz | 03 sep 2014, 12:02
 
 

'Extreem zuinig conceptmodel Renault in Parijs'

Renault presenteert tijdens de Autosalon van Parijs een zuinig studiemodel. Dat heeft de Nederlandse designbaas Laurens van den Acker verklapt in een gesprek met het Britse AutoCar.

 Lees verder 0 Renault | 01 sep 2014, 08:38
 
 

Ultiem mannenweekend zelf beleven?

VIDEO - De vraag was eenvoudig, het antwoord dubbel mooi. Wat is je favoriete route? De beloning was het maken van een eigen stuurmanswegenverhaal, met liefst twéé RS-en van Renault. Sake de Lange werd uitverkoren. Het recept voor een ultiem mannenweekend is zo simpel als bier en barbecue en voor petrolheads voeg je nog wat bochten en pk's toe.

 Lees verder 7 Renault | 31 aug 2014, 08:00