Opvolger Renault Laguna betrapt

Renault trok deze week met enkele prototypes van de Laguna-opvolger door België. Autovisie-lezer Sieger Zoutman wist een exemplaar te spotten.

 Lees verder 5 Renault | 29 mei 2015, 10:41
 
 

Overduidelijk familie

Eerste test: Renault Kadjar is broertje van Nissan Qashqai

Erg origineel is deze Kadjar niet, want hij laat duidelijk zien dat hij gebaseerd is op de Nissan Qashqai, de zeer populaire SUV die deze klasse ongeveer uitvond. De Renault-ontwerpers onder leiding van de Nederlandse designchef Laurens van den Acker hebben niet veel ruimte voor creativiteit gekregen want veel stond al vast.

 Lees verder 0 krantart_auto | 29 mei 2015, 05:30
 
 

Nog even geduld voor eerste Renault plug-in

Renault is er helemaal klaar voor om de eerste plug-in hybride te lanceren. Of de markt er klaar voor is, is een ander verhaal. Volgens Jerome Stoll, een hooggeplaatste Renault-functionaris, is dat nog niet het geval.

 Lees verder 2 Renault | 28 mei 2015, 17:16
 
 

Autovisie TV test nieuwe Renault Kadjar

VIDEO Japanse succesformule voor Renault?

AUTOVISIE TV - Renault heeft eindelijk zijn ‘Qashqai’, de Kadjar. Maar hoe verhoudt de Fransoos zich tot zijn Japanse bloedbroeder van Nissan? Is de Kadjar een succesvolle aanvulling, een trendsetter of een trendvolger? Werner Budding gaat op onderzoek.

 Lees verder 18 Autovisie Tests | 23 mei 2015, 11:30
 
 

Kleine 25 mille voor Renault Kadjar

Renault vraagt een kleine 25 mille voor de nieuwe crossover Kadjar. Daarmee is de auto iets duurder dan de Nissan Qashqai (€23.750) die de basis vormt voor de Fransoos.

 Lees verder 0 Renault | 21 mei 2015, 20:52
 
 

Budget-SUV voor India: Renault Kwid

Renault wil zijn marktaandeel in India vergroten en introduceert daarom de uiterst betaalbare Kwid, een budget-SUV.

 Lees verder 27 Renault | 20 mei 2015, 08:31
 
 

Renault Clio RS 220 EDC Trophy

Prijs topmodel Clio RS-familie bekend

Voor 27.390 euro levert Renault de 200 pk sterke Clio RS. Voor sommige klanten is die auto echter niet bevredigend genoeg. Renault hoopt die klanten met de Clio RS 220 EDC Trophy wel aan te kunnen spreken. De uitvoering is niet alleen krachtiger, maar ook aanzienlijk duurder.

 Lees verder 4 Renault | 15 mei 2015, 14:49
 
 

Groen licht voor Renaults sportwagen

Alpine komt met sportcoupé én crossover

Renault-topman Carlos Ghosn heeft eindelijk groen licht gegeven voor de wederopstanding van Alpine en stelt 600 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van het merk. Dat bedrag wordt besteed aan twee modellen, een sportcoupé en een crossover, zo heeft Autovisie achterhaald.

 Lees verder 0 autovisie | 13 mei 2015, 17:44
 
 

Sandero RS bijna productieklaar

Renault-dochter Dacia is druk bezig met de ontwikkeling van de Sandero RS. Voor de officiele onthulling later dit jaar laat Dacia al een klein deel van de hot hatch zien.

 Lees verder 0 Dacia | 28 apr 2015, 12:07
 
 

Concurrentie voor Nissan Juke Nismo

Renault overweegt RS-label op suv's te plakken

Renault onderzoekt of het met RS-versies van de uiterst populaire Captur en de nog te introduceren Kadjar moet komen. De interesse vanuit RenaultSport is er, maar de fabrikant stelt zichzelf nog drie vragen.

 Lees verder 0 Renault | 15 apr 2015, 16:59
 
 

Renault Twingo Collection heeft standaard stickers

Renault breidt het Twingo-programma uit met een Collection-uitvoering. In de basis is het model gelijk aan die Expression, alleen is de Collection standaard al voorzien van bestickering, terwijl dat bij de Expression extra geld kost.

 Lees verder 1 Renault | 10 apr 2015, 10:10
 
 

Over een andere boeg

Eerste test: Renault Espace is kleiner, maar ook mooier!

Schoonheid gaat vaak ten koste van functionaliteit, ook bij auto’s. De vijfde generatie Espace biedt minder ruimte dan de voorgaande Grand Espace, maar hij ziet er wel een stuk beter uit.

 Lees verder 1 Autovisie Tests | 10 apr 2015, 05:30
 
 

Franse overheid vergroot belang in Renault

De Franse overheid breidt haar belang in autoproducent Renault uit in een poging het stemrecht binnen het bedrijf te beschermen. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

 Lees verder Nieuws | 08 apr 2015, 10:42
 
 

VIDEO Nieuwe Renault Espace maakt hebberig

AUTOVISIE TV - Renault heeft zijn Espace opnieuw uitgevonden. De MPV is getransformeerd tot een cross-over. Designbaas bij Renault, Nederlander Laurens van den Acker, heeft een fraai ogende auto neergezet die zelfs een beetje hebberig maakt. En niet alleen bij Werner Budding. In ons land zijn al enkele honderden exemplaren verkocht, zonder dat de kopers er nog maar een enkele meter in gereden hebben. Werner Budding heeft op het rijgedrag echter nog wel een kleine aanmerking. Benieuwd naar zijn eindoordeel?

 Lees verder 31 Autovisie Tests | 04 apr 2015, 12:49
 
 

Mogelijk langer topman Renault

Carlos Ghosn denkt nog niet aan stoppen

Huidig Renault-topman Carlos Ghosn vervult mogelijk langer dan gepland een functie als CEO van het bedrijf. De fabrikant onderzoekt of de leeftijdsgrens voor de CEO omhoog kan, meldt de Franse krant Les Echos.

 Lees verder 0 Renault | 16 mrt 2015, 12:02