Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Rolls-Royce Sweptail
Rolls-Royce Sweptail
Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Sweptail is one-off van 11,5 miljoen euro

29 MEI 2017 Remco Slump | Autovisie

Deze Rolls-Royce Phantom Coupé is uniek. Hij is in opdracht van een (zeer) vermogende klant gebouwd en werd op Villa d’Este onthuld. Rolls-Royce noemt hem, heel chic, de Sweptail, maar om eerlijk te zijn zien wij alleen maar een Phantom Coupé in een harembroek.

Rolls-Royce Sweptail
Rolls-Royce Sweptail
Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce Sweptail
Rolls-Royce Sweptail
Foto: Rolls-Royce
Rolls-Royce Sweptail
Rolls-Royce Sweptail
Foto: Rolls-Royce

In een drollenvanger dus… En ja, dat soort termen horen natuurlijk niet bij een edel merk als Rolls-Royce, maar wij kunnen het niet meer van ons netvlies krijgen. Van opzij en van achteren lijkt de Sweptail zo’n doorzakkende harembroek te dragen. De voorkant vinden we helemaal geweldig, maar die schuin aflopende achterkant doet de Wraith toch beter in onze optiek.

Maar goed, smaken verschillen. Als de koper er maar blij mee is. En dat zal hij (geen vrouw is gek genoeg om zoiets te bestellen toch?) ongetwijfeld zijn. Niet alleen heeft hij een automobiel dat niemand heeft, ook zal hij er in de toekomst vast een flinke duit voor kunnen vangen. Hoewel, het gerucht gaat dat de eigenaar er zo'n 11,5 miljoen euro voor heeft betaald, dus valt dat laatste waarschijnlijk in het water.

LEES OOK: ROLLS-ROYCE PHANTOM VAART VOOR DE LAATSTE KEER UIT

Hij kreeg voor dat geld wel bijna volledig carte blanche. De ontwerpers van Rolls-Royce tekenden voor hem een tweezitscoupé met de lijnen van een jacht. Lijnen die tegelijkertijd teruggrijpen op vroege ‘coachbuilt’ Rolls-Royces uit de jaren twintig en dertig. Het meest opvallende element aan het design is misschien wel het dak, dat van voor tot achter van glas is.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.4 °C
O2
Beurs AEX
AEX 521.01
+ / - +0.83%
Meer Premium