Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Rolls-Royce Wraith
Rolls-Royce Wraith
Foto: Rolls-Royce

‘No compromise’: Rolls-Royce slaat hybridetechniek over

05 JUL 2017 Remco Slump | Autovisie

Rolls-Royce laat hybridetechniek links liggen. Elektrische aandrijving is wel een optie voor het merk, aldus directeur Torsten Müller-Otvös. Maar alleen als de tijd echt rijp is.

“Elektrische aandrijving is de toekomst”, zegt Müller-Otvös tegen Autocar. “En wij gaan niet aan een tussenstap als hybridetechniek beginnen. […] Onze klanten willen absolute luxe, dus is er geen plaats voor imperfecties. Een compromis, want dat is hybridetechniek eigenlijk, is echt onacceptabel voor ons.”

Geen proefkonijnen

Müller-Otvös geeft echter wel toe dat het nog lang zal duren voordat Rolls-Royce op de elektrische toer gaat. Volgens hem stapt het merk pas in als de techniek – waaraan eigenaar BMW volop werkt – genoeg is uitontwikkeld. “Kopers van een Rolls-Royce willen geen proefkonijnen zijn voor nieuwe technologie”, zegt hij.

Klanten hebben chauffeurs

Hetzelfde geldt voor autonome technologie. In de toekomst zullen Rolls-Royces ermee worden uitgerust, maar “het heeft geen prioriteit”, aldus Müller-Otvös. “Veel van onze klanten hebben chauffeurs, dus is er nog nooit iemand naar mij toegekomen die zei: ‘Torsten, waar blijft nou toch die autonome Rolls-Royce?'”

LEES OOK: ROLLS-ROYCE SWEPTAIL IS ONE-OFF VAN 11,5 MILJOEN EURO

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.4 °C
ZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%
Meer Premium