Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Bentley Bentayga
Bentley Bentayga
Foto: Bentley

Rolls-Royce doet schamper over de Bentley Bentayga

11 AUG 2017 Remco Slump | Autovisie

Tut, tut, tut, Rolls-Royce… Moet dat nou zo ordinair? Een beetje moddergooien naar de concurrent hadden we niet verwacht van een merk van stand. Bovendien is het een beetje hypocriet om de Bentley Bentayga een “gecamoufleerde Q7” te noemen.

Rolls-Royce Cullinan
Rolls-Royce Cullinan
Foto: Rolls-Royce

Torsten Müller-Ötvös, algemeen directeur van Rolls-Royce, sprak tegen Automotive News Europe over de aankomende Rolls-Royce Cullinan. “Wij gebruiken geen in serie geproduceerde carrosserieën. Die beperken wat je qua design kan doen en ondermijnen onze exclusiviteit enorm. Je wilt niet een gecamoufleerde [Audi] Q7 in dit segment. Je wilt een echte Rolls-Royce.”

Bentayga is razend populair

Müller-Ötvös heeft het natuurlijk over de Bentley Bentayga, die sinds zijn introductie razend populair is geworden. Bentley verkocht vorig jaar wereldwijd 11.817 auto’s, waarvan meer dan de helft Bentayga’s (5586 stuks). Misschien dat Rolls-Royce het succes van zijn tegenstrever niet goed kan hebben. De opmerking van Müller-Ötvös is vrij hypocriet namelijk.

En de Rolls-Royce Ghost dan?

De Bentayga is in de verte inderdaad gebaseerd op de Audi Q7, maar als we de logica van Müller-Ötvös doortrekken, is de Rolls-Royce Ghost natuurlijk gewoon een ‘gecamoufleerde’ BMW 7 Serie. Daarbij deelt de Rolls-Royce Cullinan naar verluidt techniek met de aankomende BMW X7. Niks mis mee overigens, maar ga dan niet Bentley kinderachtig in een hoek zetten.

LEES OOK: NIEUWE ROLLS-ROYCE PHANTOM NOG GROOTSER

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.6 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 525.75
+ / - -0.03%
Meer Premium