Zoeken
  Zoeken met  
12.7 °C
ZZO2
 
files 283
240 km.
euro95
diesel
1,821
1,499
 
 

Voormalig Saab-importeur gaat GM dagvaarden

De voormalig importeur van Saab in Nederland, de Belgische groep Beherman, is van plan om de Amerikaanse autoproducent General Motors (GM) te dagvaarden in Nederland. De reden is de manier waarop de Amerikanen destijds het noodlijdende Zweedse automerk Saab verkochten aan het Nederlandse Spyker.

 Lees verder 0 Saab | 14 jan  14:47
 
 

In mei 2014

Nieuwe Saabs naar Nederland

Er komen weer Saabs naar Nederland. Drie stuks om precies te zijn. Na het faillisement van het merk twee jaar geleden zijn dit nu de eerste nieuwe auto's die weer naar ons land komen.

 Lees verder 0 Saab | 20 dec  12:38
 
 

Saab hervat productie in Zweden

De Zweedse autofabrikant Saab gaat maandag de productie in zijn fabriek in Trollhättan weer opstarten. Het bedrijf, dat vorig jaar werd overgenomen door het consortium National Electric Vehicle Sweden (NEVS), wil om te beginnen de productie van de Saab 9-3 sedan met benzinemotor hervatten. In een later stadium moet daar een elektrisch aangedreven variant van dit model bijkomen.

 Lees verder 0 Saab | 02 dec  07:47
 
 

Eerste Saabs gebouwd bij NEVS

18 september om 12.50 uur was voor het Zweedse National Electric Vehicle Sweden (NEVS) een bijzonder moment. Op dat tijdstip liep namelijk de eerste 'nieuwe' Saab van de band.

 Lees verder 16 Saab | 20 sep  10:18
 
 

Saab probeert het opnieuw

De Zweedse autofabrikant Saab gaat zijn fabriek in Trollhättan, die al bijna 2 jaar stilligt, weer opstarten. Inmiddels zijn er al meer dan 330 medewerkers aangesteld om de productie te hervatten. Dat liet een woordvoerder van National Electric Vehicle Sweden (NEVS), de nieuwe eigenaar van Saab, woensdag weten.

 Lees verder Nieuws | 21 aug  15:10
 
 

Spyker vecht afwijzing claim tegen GM aan

Spyker gaat in beroep tegen de afwijzing van zijn claim tegen General Motors (GM) eerder deze maand. De sportautofabrikant stelde donderdag tot die stap gekomen te zijn na het zorgvuldig bestuderen van de toelichting van de Amerikaanse rechtbank die de zaak op 10 juni seponeerde.

 Lees verder 1 Spyker | 20 jun  16:55
 
 

"Aanklager Saab speelt hoog spel"
 

De Zweedse belastingdienst is zeker van zijn zaak tegen gewezen topbestuurders bij autofabrikant Saab. De hoofdonderzoeker van de fiscus in dit dossier, Johan Lundberg, is overtuigd dat ze schuldig worden bevonden, aldus de krant Dagens Industri.

 Lees verder 0 Saab | 27 mei  00:00
 
 

'Muller kreeg onterecht bonus van Saab'

Victor Muller kreeg onterecht een bonus uitgekeerd van de noodlijdende Zweedse autobouwer Saab, enkele maanden voor het bedrijf uitstel van betaling aanvroeg. Dat meldt de Zweedse krant Dagens Industri vrijdag op basis van uitlatingen van accountantsbureau Grant Thornton, dat de boeken van het bedrijf in opdracht van de curator onderzocht.

 Lees verder 0 Saab | 24 mei  11:36
 
 

Muller toch verdacht in fraudezaak Saab

Justitie in Zweden ziet Victor Muller als hoofdverdachte in een omvangrijke zaak van het hinderen van de belastingdienst door Saab. Zij heeft een aanklacht opgesteld waarin zijn naam voorkomt en wil dat de Nederlander zich meldt bij de Zweedse FIOD voor verhoor, meldde de krant Svenska Dagbladet woensdag.

 Lees verder 2 Saab | 23 mei  10:44
 
 

Drie topbestuurders Saab aangehouden

In de periode 2010 en 2011 hebben de bestuurders de Zweede belastingdienst gehinderd, bij een controle van het bedrijf. Daarom mochten ze nu de nacht in de cel doorbrengen.

 Lees verder 0 Saab | 21 mei  13:45
 
 

Laatste 78 Saabs worden geveild

De laatste 78 modellen die door het Zweedse Saab zijn gebouwd, worden op een online veiling verkocht. Het is de laatste kans om een nieuwe Saab te bezitten. Daarna zijn alle exemplaren vergeven.

 Lees verder 0 Saab | 20 mrt  17:09
 
 

Nieuw Saab zoekt dealers

Alle voormalige Saab-dealers hebben een brief ontvangen van NEVS.

 Lees verder 1 Saab | 06 mrt  09:15