Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Seat SUV
Seat SUV
Foto: Computer-illustratie: Schulte Design

SUV van Seat wordt geen Audi Q3-kloon

31 JAN 2013

Seat ontwikkelt de SUV die voor 2014 op de agenda staat in eigen beheer. Dat zegt een hooggeplaatste functionaris van het Spaanse merk. "De SUV wordt gebouwd op basis van de MQB-architectuur."

Foto: Seat
Foto: Seat

Door gebruik te maken van de MQB-bouwstenen kan de autobouwer het model een eigen gezicht en karakter geven. "We zorgen ervoor dat de SUV in alle opzichten een Seat wordt. Dat zie je terug in het design en de rij-eigenschappen. Ik heb reeds met de auto gereden. Geloof me, dit wordt een scherp sturende, dynamische SUV."

Platformen

De toepassing van MQB sluit uit dat de Seat-softroader een Audi Q3 met andere badges wordt. Een link tussen de SUV van Seat en Audi is logisch, want de Spanjaarden bouwen de Q3 voor het zustermerk. Maar door het gebruik van de verschillende platformen is het niet mogelijk om de Seat op de Audi te baseren. De SUV zal technisch overeen komen met de nieuwe Leon.

Concurrentie

Seat stelt de SUV op z'n vroegst eind dit jaar voor. Het wordt een vijfpersoons model, dat de strijd aan gaat met de Nissan Qashqai en Kia Sportage.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.4 °C
W4
Beurs AEX
AEX 519.97
+ / - +0.12%