VIDEO Skoda Fabia: Dezelfde techniek, voor minder geld

AUTOVISIE TV - Technisch gezien zijn de Skoda Fabia en Volkswagen Polo dezelfde auto’s. Ze hebben bovendien een gelijk motorenaanbod. Dat maakt het kiezen tussen de twee er niet makkelijker op. Toch is de Skoda ietsje ruimer, iets praktischer en iets goedkoper. Maar is het daarmee ook de betere keuze? Autovisie-testredacteur Dries van den Elzen zoekt het uit.

 Lees verder 1 Tests | 24 okt 2014, 15:46
 
 

'Volgende Skoda Roomster op VW Caddy-basis'

Skoda zou de volgende generatie Roomster niet meer op basis van het Fabia-platform willen bouwen, zo melden insiders aan Australische media. De keuze zou gevallen zijn op het platform van de nieuwe generatie Volkswagen Caddy.

 Lees verder 0 Skoda | 24 okt 2014, 13:44
 
 

Aan elkaar gewaagd

Eerste test: Opel Corsa vs. Skoda Fabia

We reden twee belangrijke nieuwkomers in het B-segment: de nieuwe Opel Corsa, die nog maar onlangs op de Parijse autotentoonstelling werd geïntroduceerd en de kersverse Skoda Fabia. Bij de jaarlijkse Auto van het Jaar-test in Noord-Denemarken (Tannis) konden we de twee tegenover elkaar zetten. Welke maakt de beste indruk?

 Lees verder 0 Tests | 17 okt 2014, 05:30
 
 

Skoda Fabia R5 is opvolger Fabia S2000

Een nieuwe Fabia betekent ook een nieuwe rallyauto. Skoda toont vandaag de eerste foto's van de Fabia R5, die volgend jaar de Fabia S2000 op moet volgen in het World Rally Championship.

 Lees verder 0 Skoda | 16 okt 2014, 13:22
 
 

De kleine Skoda is een stukje duurder geworden

Nieuwe Skoda Fabia geprijsd

De prijzen van de nieuwe Skoda Fabia zijn bekend. De hatchback die momenteel op de autoshow van Parijs zijn publieksdebuut beleeft zal vanaf januari 2015 in de Nederlandse showrooms staan, de Combi volgt in februari.

 Lees verder 0 Skoda | 02 okt 2014, 09:00
 
 

Volkswagen Groep bereikt productiemijlpaal

De productie-output van de Volkswagen Groep heeft de 200 miljoen eenheden bereikt. In de afgelopen 15 jaar wist de Groep zijn output te verdubbelen.

 Lees verder Bentley | 01 okt 2014, 20:31
 
 

Skoda toont nu ook de Fabia Combi

Skoda hoopte de Fabia Combi tot de autoshow in Parijs komende donderdag geheim te houden, maar ziet zich na het uitlekken van de foto's genoodzaakt de auto voortijdig vrij te geven.

 Lees verder 1 Skoda | 30 sep 2014, 15:35
 
 

Ook Skoda Fabia Combi op Autosalon van Parijs

Skoda zal tijdens de Autosalon van Parijs 2014 een verrassing uit de hoge hoed toveren. Aan de vooravond van de Parijse autoshow, de belangrijkste Europese autoshow dit najaar, toont Skoda naast de Fabia hatchback ook de Combi, zo heeft Autovisie vernomen.

 Lees verder 0 Skoda | 02 sep 2014, 13:23
 
 

Eerste nieuwe Skoda Fabia rolt van de band

Amper enkele weken na het vrijgeven van de eerste foto's neemt Skoda de nieuwe Fabia in productie. De compacte hatchback wordt door de Tsjechen in zijn fabriek te Mladá Boleslav gebouwd. In november arriveert het model bij de Nederlandse dealer.

 Lees verder 4 Skoda | 29 aug 2014, 13:11
 
 

Skoda toont dashboard nieuwe Fabia

We hadden de buitenkant al gezien, maar naar het interieur van de nieuwe Skoda Fabia was het nog gissen. Het merk laat nu een eerste beeld zien van het dashboard van de auto.

 Lees verder 0 Skoda | 26 aug 2014, 18:23
 
 

Skoda Octavia Scout rolt van de band

De eerste exemplaren van de Skoda Octavia Scout rollen van de band. De fabrikant maakt het model in zijn fabriek te Mladá Boleslav, waar ook de reguliere versies van de Octavia het levenslicht zien.

 Lees verder 0 Skoda | 25 aug 2014, 10:51
 
 

Opgefriste Skoda Fabia introduceert nieuwe designtaal

De derde generatie Skoda Fabia groet u. De eerste foto’s van de vijfdeurs hatchback tonen vooral een meer dynamische auto. En dat is precies wat designbaas Jozef Kabaň voor ogen had.

 Lees verder 16 Skoda | 19 aug 2014, 08:01
 
 

Nieuwe Skoda Fabia bijna naakt gesnapt

Volkswagen had het liever nog een verrassing gehouden, maar in China is de nieuwe Skoda Fabia al vrijwel zonder camouflage vastgelegd. Zowel de voor- als achterzijde zijn hierbij al te bewonderen.

 Lees verder 1 Skoda | 13 aug 2014, 13:40
 
 

Motorengamma nieuwe Skoda Fabia bekend

De nieuwe Skoda Fabia mag dan gedeeltelijk gebaseerd zijn op de huidige, hij krijgt wel een aantal nieuwe motoren.

 Lees verder 0 Skoda | 07 aug 2014, 10:24
 
 

Dubbel tanken

Korte test: Skoda Octavia G-Tec

De complete ontvouwing van de aandrijflijnen op aardgas (cng) is gaande bij de Volkswagen Groep. In het middensegment kwam Audi onlangs met de momenteel behoorlijk in trek zijnde A3 g-tron, Seat en Volkswagen lanceren binnenkort hun TGI-varianten van de Leon en de Golf. En zo heeft Skoda weer een eigen labeltje verzonnen dat de aandrijflijn moet typeren: de Octavia met zowel aardgas- als benzinetanks heet ’G-Tec’.

 Lees verder 0 Tests | 02 aug 2014, 07:30