Smart gebruikt reserveaccu's voor energieopslag

Slimme oplossing van Daimler. Het autoconcern gaat zijn voorraad reserveaccu’s voor de Smart ForTwo Electric Drive gebruiken om een enorme energieopslag in te richten bij de stad Hannover.

 Lees verder 1 Smart | 04 feb 2016, 15:52
 
 

Smart Fortwo Cabrio op de prijslijst

Het leveringsprogramma van de Smart Fortwo is uitgebreid met de Cabrio. Een voorspelbare aanvulling, aangezien ook van de eerste twee generaties een versie met softtop leverbaar was. De nieuwste editie is per direct te bestellen en staat voor bijna 17 mille op de prijslijst.

 Lees verder 1 Smart | 01 feb 2016, 15:23
 
 

Renault levert elektromotoren aan Smart

De opvolger van de Smart Fortwo electric drive krijgt de beschikking over elektromotoren van Renault. Dat hebben Renault en Smarts moederconcern Daimler vandaag bekend gemaakt.

 Lees verder 2 Smart | 16 sep 2015, 14:12
 
 

Korting als je geen opties neemt

Smart Fortwo en Forfour Base

In de hoop de verkopen van de Fortwo en Forfour een extra impuls te geven introduceert Smart een nieuwe basisuitvoering, de Base.

 Lees verder 0 Smart | 02 sep 2015, 14:12
 
 

Smart toont Fortwo Cabrio

Deze herfst opent Smart de orderboeken voor de nieuwe Fortwo Cabrio, zodat er komende winter al gereden kan worden. Het olijke stadsautootje beschikt wederom over een stoffen dak, dat zich na een druk op de knop laat opvouwen. Met weggenomen dakbogen moeten de twee inzittenden de wind in de haren voelen.

 Lees verder 0 Smart | 28 aug 2015, 08:23
 
 

Raamairbags voor nieuwe Smart Cabrio

Smart zal de volgende generatie Fortwo Cabrio een extra setje airbags geven. De veiligheidsitems zullen in het achterste deel van de portieren worden ondergebracht en de inzittende bij een zijdelingse aanrijding beschermen.

 Lees verder 0 Smart | 31 jul 2015, 16:02
 
 

Smart levert Forfour nu ook met automaat

Smart breidt het leveringsprogramma van zowel de Fortwo als de Forfour uit met een automaatversie. De tweezitter met 71 pk sterke driecilinder benzinemotor was al te bestellen met een zelfschakelende versnellingsbak, maar nu kan die krachtbron ook in de Forfour met de automatische transmissie worden verkregen. Voor de Fortwo komt de bak ook beschikbaar op de 90 pk sterke driepitter.

 Lees verder 0 Smart | 16 jun 2015, 12:51
 
 

Smart sterft stille dood in Australië

Automerk Smart verdwijnt stilletjes aan van de Australische markt. Hoge kosten en tegenvallende verkoopcijfers doen de kleine stadsrakker de das om.

 Lees verder 3 Smart | 10 mrt 2015, 10:26
 
 

Ook 'open' variant ForFour

Smart Fortwo Cabrio behoudt zijn kapconstructie

Smart neemt voor de ForTwo de dakconstructie van de vorige generatie over. De softtop is echter niet één op één overgezet, vanwege de grotere maatvoering van de nieuwste editie.

 Lees verder 1 Smart | 01 mrt 2015, 12:30
 
 

Smart met extra airbag naar VS

Smart zal op de autoshow in New York (3-12 april) de nieuwe generatie ForTwo voor de eerste maal op Amerikaans grondgebied tonen. De kleine stadsrakker wijkt iets af van de Europese telg.

 Lees verder 2 Smart | 19 feb 2015, 17:13
 
 

Eerste testnotities: Smart Fortwo Twinamic

Er heeft weer een heel team zitten broeden op een fancy naam voor een automatische transmissie, waarbij de keuze uiteindelijk op het nietszeggende Twinamic is gevallen. Het grappige is dat binnen Smart de aanduiding nauwelijks wordt gebruikt. Iedereen spreekt van DCT.

 Lees verder 3 Autovisie Tests | 09 feb 2015, 14:16
 
 

Duur afscheid van Smart Cabrio

Hoewel de afscheidsversie van de Smart Fortwo Cabrio de fabriek uitrolt met drie motorversies, haalt de Nederlandse importeur enkel de minst sterke versie naar Nederland. De prijs verklaart waarom.

 Lees verder 0 Smart | 19 jan 2015, 16:41
 
 

Smart ForFour nu ook met turbomotor leverbaar

Smart breidt het leveringsprogramma van de Forfour met een nieuwe motorversie uit. Het gaat om de 0,9 liter driecilinder met turbo. Het blok wordt al langer in de kortere Fortwo geleverd.

 Lees verder Smart | 19 jan 2015, 09:35
 
 

Automaat voor Smart ForTwo

Met de introductie van de derde generatie is de Smart ForTwo voor het eerst ook met een handbak verkrijgbaar. Sterker nog, een automaat staat niet op de prijslijst. Nog niet, want de fabrikant start binnenkort de productie van de automaatversie.

 Lees verder 0 Smart | 16 jan 2015, 16:36
 
 

Afscheidsversie Smart Cabrio

De laatste ronde gaat in voor de Smart ForTwo Cabrio, voordat later dit jaar de nieuwe editie op de markt verschijnt. De fabrikant komt met het actiemodel Flashlight. In april start de levering, waarna het zo goed als zeker ook met de open tweezitter is gedaan.

 Lees verder 0 Smart | 12 jan 2015, 13:41