Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Smart Vision EQ ForTwo Concept
Smart Vision EQ ForTwo Concept
Foto: Smart

Smart Vision EQ ForTwo Concept: De toekomst van Car2Go?

01 SEP 2017 Remco Slump | Autovisie

Elektrisch, autonoom en voor een groot deel ingesteld op autodelen… Yep, de Smart Vision EQ ForTwo Concept is als studiemodel helemaal 2017.

Nou ja, hij is zijn tijd natuurlijk verder vooruit. Want met de Vision EQ ForTwo laat Smart zien hoe de toekomst van de mobiliteit eruit zou komen te zien. Op het visuele vlak is dat dus als een mix tussen een Smart ForTwo en het robotje EVE uit Wall-E. Net als haar heeft de Vision EQ ForTwo bijvoorbeeld ogen. De koplampen zijn namelijk LED-schermen die kunnen functioneren als… tja… koplampen, maar ook als expressieve ogen. Dat laatste is volgens Smart gedaan voor een betere communicatie tussen de Vision EQ ForTwo en mensen.

Volledig autonoom

Om dezelfde reden heeft de auto nog een scherm in de neus. Dit 105 centimeter brede LED-paneel maakt het mogelijk om tekstboodschappen te laten zien. Wederom om met voetgangers, fietsers en andere bestuurders te kunnen communiceren. De Vision EQ ForTwo is immers volledig autonoom, dus moet hij enigszins telegraferen wat hij gaat doen. Hetzelfde geldt overigens voor de achterzijde van de Smart. Daar zijn de lichten ook LED-schermen en kan achteropkomend verkeer eveneens via tekst worden gewaarschuwd of geïnformeerd.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE EN MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.7 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%