Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Spyker Cars

Spyker geeft persconferentie op autoshow Genève

EXCLUSIEF: Victor Muller komt terug met (elektrische) Spyker

19 JAN 2016

AMSTERDAM - Wie het persconferentieschema van de Autosalon van Genève bekijkt, ziet misschien weinig verrassingen. Het is Autovisie echter opgevallen dat Spyker Cars op dinsdag 1 maart ook nieuws te melden heeft. Vermoedelijk gaat het om een elektrische Spyker, al kan topman Victor Muller dat nog niet bevestigen.

Spyker, tegenwoordig gevestigd in Blaricum, werkt samen met de Amerikaanse vliegtuigbouwer Volta Volare aan de ontwikkeling van elektrische vliegtuigen en auto's. Mogelijk onthult Muller in Genève de eerste elektrische Spyker. In een reactie aan Autovisie zegt hij dat op 1 maart alle informatie uit de doeken wordt gedaan.

Failliet

Het Nederlandse automerk werd in december 2014 nog failliet verklaard, maar dat faillissement werd door het gerechtshof teruggedraaid nadat Spyker-topman Victor Muller via een investeerder 4,3 miljoen euro in het bedrijf stak.

Spyker was daarna nog niet uit de problemen, want er stond nog een schuld van 45 miljoen euro open. Er werd een overeenkomst met schuldeisers gesloten. Het was kiezen tussen een faillissement van Spyker en dus fluiten naar de centen, of akkoord gaan met het betalen van een deel van de openstaande schuld. Schuldeisers kozen uiteindelijk voor de tweede optie. Spyker kan daardoor met een schone lei verder, hoewel Spyker Events & Branding B.V wel failliet blijft. Spyker NV en Spyker Automobielen zijn schuldenvrij.

 

De beloftes van Muller

Victor Muller heeft in het verleden meer modellen gepresenteerd, maar die er uiteindelijk niet zijn gekomen. Deze drie 'beloftes' van Victor Muller hadden we wél graag op de weg gezien.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.1 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 528.5
+ / - +0.14%
Meer Premium