Zoeken
  Zoeken met  
12.3 °C
ONO2
 
files 114
82 km.
euro95
diesel
1,821
1,499
 
 

Tesla wil in China bouwen

Een en ander hangt nog af van hoe de Chinese markt zich voor elektrische auto's ontwikkelt, maar Tesla sluit op voorhand productie in China niet uit. Elon Musk, ceo van Tesla Motors, verwacht dat er binnen drie tot vier jaar Tesla's worden vervaardigd.

 Lees verder 0 Tesla | 22 apr  09:47
 
 

Tesla wil spiegels vervangen door camera's

Tesla vindt het tijd dat de ouderwetse buitenspiegels op auto's worden vervangen door moderne camera's. De autobouwer heeft hier samen met een alliantie van fabrikanten een verzoek toe ingediend bij de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

 Lees verder 1 Tesla | 01 apr  18:36
 
 

Tesla gaat accupakket Model S beter beschermen

Tesla monteert in het vervolg beschermplaten aan de onderkant van de elektrische Model S om zo de accu beter te beschermen tegen potentiële beschadigingen.

 Lees verder 0 Tesla | 28 mrt  15:32
 
 

New Jersey dwarsboomt verkoop Tesla’s

Tesla mag zijn elektrische auto’s niet via eigen vestigingen blijven verkopen in de Amerikaanse staat New Jersey. Door een nieuwe wet, die deze week werd goedgekeurd door de staat, is een autofabrikant verplicht om auto’s te verkopen via externe dealerpartijen.

 Lees verder 0 Tesla | 12 mrt  11:16
 
 

Tesla rekent op verkooprecords in Europa

Producent van elektrische auto's Tesla rekent op een forse toename van de verkopen in Europa en Azië dit jaar. In deze regio's zullen in 2014 samen twee keer zo veel auto's worden verkocht als in Noord-Amerika, waar het bedrijf tot nu toe vooral succesvol was, zo maakte Tesla vandaag bekend.

 Lees verder 0 Tesla | 04 mrt  17:38
 
 

’Panasonic en Tesla in gesprek over batterijenfabriek’

De Japanse elektronicagigant Panasonic en Tesla, de maker van elektrische auto ’s, voeren gesprekken over een investering van bijna $1 miljard in een batterijenfabriek in Amerika. Dat melden Japanse media.

 Lees verder 0 Nieuws | 26 feb  15:59
 
 

Tesla verwacht forse groei

Tesla verwacht dit jaar wereldwijd meer dan 35.000 auto's te verkopen: ruim vijftig procent meer dan het afgelopen jaar. Dat maakte het bedrijf gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers bekend.

 Lees verder 0 Tesla | 20 feb  10:29
 
 

Vleugeldeuren standaard op Tesla Model X

De productieversie van de Tesla Model X krijgt, net als het prototype uit 2012,  achterportieren die openen naar boven als een vleugeldeur. De voorste portieren openen op normale wijze. Dat heeft Tesla-directeur Elon Musk gezegd tijdens een bijeenkomst in Noorwegen.

 Lees verder 0 Tesla | 10 feb  18:33
 
 

Tesla rekent op verdubbeling huidige verkoopcijfer

Door in het laatste kwartaal van 2013 zo’n 20 procent meer auto´s af te leveren dan gepland, heeft Tesla afgelopen jaar in totaal 22.300 auto’s wereldwijd uitgeleverd. Het aantal verkochte auto's lag in het laatste kwartaal ook 25 procent hoger dan in het kwartaal daarvoor.

 Lees verder 0 Tesla | 15 jan  12:06
 
 

Tesla verbetert adapter tegen oververhitting

Maker van elektrische auto's Tesla stuurt klanten met een thuislader voor de Model S gratis een nieuwe adapter toe. Dat heeft Tesla-topman Elon Musk laten weten.

 Lees verder 0 Tesla | 11 jan  11:13
 
 

‘Tesla denkt aan autoproductie in Tilburg’

De Amerikaanse autobouwer Tesla denkt er over na om in het Brabantse Tilburg auto’s te produceren voor de Europese Markt, zo zegt Diarmuid O’Connell, vicepresident van Tesla Motors, in gesprek met het Financieele Dagblad.

 Lees verder 1 Tesla | 20 dec  13:55
 
 

Elektrische auto-shoppen in P.C. Hooft

Aan de Amsterdamse P.C. Hooftstraat wordt morgen de officiële Tesla-winkel geopend.

 Lees verder 1 Tesla | 19 dec  15:47
 
 

Auto van het Jaar 2014

De laatste zeven kandidaten voor 2014-titel

De zeven modellen die zullen strijden om de felbegeerde titel Auto van het Jaar 2014 zijn bekend. De kanshebbers zijn, in willekeurige volgorde, de BMW i3, Citroën C4 Picasso, Mazda3, Mercedes-Benz S-Klasse, Peugeot 308, Skoda Octavia en Tesla S. Welk model uiteindelijk de titel in de wacht sleept, wordt begin maart bekend gemaakt.

 Lees verder 2 Auto van het Jaar | 16 dec  10:49
 
 

‘Compacte sedan Tesla totaal anders dan Model S’

Tesla geeft de compacte sedan onder de Model S een totaal eigen design. Volgens Tesla’s hoofddesigner Franz von Holzhausen is Tesla namelijk niet op zoek naar een 'eentonig design'.

 Lees verder 0 Tesla | 11 dec  13:33
 
 

Duits onderzoek: Tesla Model S is veilig

Het Duitse KBA, dat onder andere de typegoedkeuringen voor auto's verzorgt, heeft de Tesla Model S onderzocht naar aanleiding van de berichten over branden bij het model. De bond concludeert echter dat er niets aan de hand is met het model.

 Lees verder 1 Tesla | 03 dec  15:04