Locatie Tesla’s megafabriek bekend

De Amerikaanse autobouwer Tesla heeft samen met acculeverancier Panasonic de knoop doorgehakt: de nieuwe megafabriek moet straks in de staat Nevada een plekje krijgen. Californië, Texas, Arizona en New Mexico stonden ook op de lijst met kansrijke locaties.

 Lees verder 0 Tesla | 05 sep 2014, 10:36
 
 

Garantie Tesla Model S uitgebreid

Tesla hanteert voortaan een langere garantieperiode voor de aandrijflijn van de Model S met een 85 kWh-accupakket. Dat heeft Tesla CEO Elon Musk bekendgemaakt.

 Lees verder 0 Tesla | 18 aug 2014, 12:05
 
 

Saleen FourSixteen: 'plastic fantastic' Tesla Model S

Even geen CO2-brakende achtcilinders voor Saleen, maar elektrische mueslimotoren. De Amerikaanse tuner heeft de verleiding niet kunnen weerstaan de Tesla Model S aan te pakken.

 Lees verder 0 Tesla | 18 aug 2014, 11:18
 
 

Chinese problemen rond gebruik naam Tesla opgelost

Tesla kan opgelucht adem halen. De onenigheid met de Chinese zakenman Zhan Baosheng over het gebruik van de naam Tesla in het Aziatische land is opgelost. Tesla kan dus gewoon onder zijn eigen naam opereren in de grootste automarkt van de wereld.

 Lees verder 0 Tesla | 06 aug 2014, 14:33
 
 

Tesla’s megafabriek: de cijfers

Tesla en Panasonic slaan zoals bekend de handen ineen om een zogeheten Gigafactory op te zetten voor de productie van accucellen en batterijpakketten voor modellen van Tesla. In een computerschets van de fabriek laat de Amerikaanse autobouwer weten wat de fabriek gaat opleveren op het gebied van arbeidsplaatsen en producten.

 Lees verder 0 Tesla | 04 aug 2014, 08:50
 
 

Panasonic en Tesla samen in grote accufabriek

Het Japanse elektronicaconcern Panasonic en de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla gaan samen een grote fabriek voor de productie van accu's opzetten. Daarover hebben beide partijen een overeenkomst getekend.

 Lees verder 0 Tesla | 31 jul 2014, 11:08
 
 

Tesla en Panasonic bereiken overeenkomst

Panasonic trekt tussen de 200 en 300 miljoen dollar uit om samen met Tesla een fabriek voor de productie van accu's op te zetten. Dat bericht de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen binnen de elektronicagigant.

 Lees verder 0 Tesla | 29 jul 2014, 14:57
 
 

Tesla onderbreekt productie Model S

Tesla ziet zich genoodzaakt de productie van de Model S stil te leggen. Het gaat om de bouw van de elektrische hatchback in de fabriek in Californië.

 Lees verder 0 autovisie | 23 jul 2014, 13:28
 
 

Tesla's vierde model gaat Model 3 heten

Begin volgend jaar verschijnt de Tesla Model X crossover en daarna wil het Amerikaanse merk met een elektrische concurrent voor het segment van de BMW 3 Serie. Het bedrijf heeft nu bevestigd dat dit model de naam Model 3 gaat dragen.

 Lees verder 1 Tesla | 16 jul 2014, 10:45
 
 

Tesla kan mogelijk deuren sluiten in China

Tesla heeft een claim aan de broek in China. Het autoconcern wordt gedaagd vanwege het gebruik van de naam Tesla in het Aziatische land. De specialist in elektro-auto’s heeft namelijk in China niet zelf de naamsrechten voor Tesla in handen.

 Lees verder 0 Tesla | 11 jul 2014, 17:38
 
 

Eerste leveringen begin volgend jaar

Productiestart Tesla Model X dit najaar

Tesla gaat eind dit jaar beginnen met de bouw van de Tesla Model X. De eerste exemplaren zullen dan begin volgend jaar aan de klanten worden geleverd die al een reservering hebben uitstaan.

 Lees verder 1 Tesla | 18 jun 2014, 11:23
 
 

Verlengde Tesla onderweg

Tesla zou van plan zijn om met een langere versie van de Model S te komen. Door de toegenomen lengtemaat moet de vijfdeurs hatchback meer zitcomfort voor de achterste inzittenden bieden.

 Lees verder Tesla | 16 jun 2014, 12:57
 
 

Tesla maakt patenten openbaar

Tesla gooit de kluisdeuren open. Oprichter Elon Musk heeft, opmerkelijk genoeg, bekendgemaakt dat het bedrijf al zijn patenten openbaar maakt.

 Lees verder 9 Tesla | 13 jun 2014, 09:50
 
 

Tesla gaat uitbreiden in Tilburg

Tesla-topman Elon Musk heeft tijdens een evenement in Londen gezegd dat de assemblagelijn in Tilburg wordt uitgebreid. Ook hint hij (weer) naar een nieuwe Europese fabriek.

 Lees verder 2 Tesla | 12 jun 2014, 14:19
 
 

Elon Musk blijft zeker nog jaar of vijf bij Tesla

Elon Musk blijft nog zeker vier tot vijf jaar ceo van Tesla. Dat zegt de oprichter van de autofabrikant. De topman zei dat niemand voor altijd ceo van een onderneming is.

 Lees verder 0 Tesla | 05 jun 2014, 18:34