Toyota vernieuwt HiLux

Voor het eerst in tien jaar presenteert Toyota weer een volledig nieuwe HiLux. In vergelijking met het huidige model is de auto met open laadbak breder en langer, maar volgens de fabrikant ook stiller en zuiniger. Toyota lanceert de nieuwkomer ook op de Europese markt.

 Lees verder 0 Toyota | 21 mei 2015, 10:18
 
 

Toyota en Mazda komen dichter tot elkaar

Toyota en Mazda zijn een samenwerking voor de lange termijn aangegaan om de toenemende kosten te drukken en de technische uitdagingen op het gebied van milieu- en veiligheidseisen aan te pakken. De twee Japanse ondernemingen werken al samen, maar louter op projectbasis.

 Lees verder 2 Toyota | 13 mei 2015, 13:20
 
 

Toyota en Nissan roepen meer auto's terug

Toyota en Nissan roepen wereldwijd nog meer auto's terug naar de garage vanwege problemen met de airbags. Bij Toyota gaat het om circa 5 miljoen extra wagens van verschillende modellen. De recall van Nissan betreft bijna 1,6 miljoen auto's. Dat maakten de Japanse autofabrikanten woensdag bekend.
 Lees verder Nieuws | 13 mei 2015, 08:20
 
 

Toyota rekent weer op recordwinst

Automaker Toyota verwacht zijn recordwinst van afgelopen boekjaar dit jaar weer te overtreffen. Dat meldde het Japanse concern vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers over het gebroken boekjaar, dat liep tot 31 maart. Toyota ziet zich in zijn nieuwe voorspellingen gesteund door de aantrekkende verkopen in de Verenigde Staten en China.

 Lees verder 1 Nieuws | 08 mei 2015, 08:51
 
 

Toyota stelt dealers voor verkoop Mirai aan

Toyota heeft acht dealers in heel de Verenigde Staten aangesteld voor de verkoop van de waterstofauto Mirai. De vertegenwoordigers zijn allemaal in Californië gevestigd. Ook in Europa gaat Toyota via een beperkt aantal dealers de auto aanbieden.

 Lees verder 0 Toyota | 07 mei 2015, 09:20
 
 

Langer wachten op Toyota Mirai dan Ferrari

Toyota heeft problemen om aan de vraag van de Mirai met brandstofcel te voldoen. Sommige Japanse kopers moeten drie jaar (!) op hun exemplaar wachten en dat is veel langer dan de meeste Ferrari-klanten.

 Lees verder 1 Toyota | 29 apr 2015, 11:11
 
 

Toyota Mirai

NASCAR krijgt pace car met brandstofcel

Je verwacht het niet, maar Toyota zet een Mirai met brandstofcel in als de officiële pace car voor de 400 NASCAR Sprint Cup Series race op de Richmond International Raceway in Virginia.

 Lees verder 0 Toyota | 24 apr 2015, 15:44
 
 

Toyota ziet VW bijna langszij komen

Het Japanse autoconcern Toyota Motor voelt de hete adem van concurrent Volkswagen (VW) in de nek. Het bedrijf heeft in het afgelopen boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, bijna 10,2 miljoen auto's verkocht. Dat is maar een fractie meer dan in het voorgaande jaar, blijkt uit cijfers die donderdag werden gepubliceerd.

 Lees verder Nieuws | 23 apr 2015, 07:33
 
 

Toyota wil nog een fabriek erbij in China

Toyota wil zijn verkoop in China de komende jaren verdubbelen. Een nieuwe fabriek moet deels voor de groei zorgen.

 Lees verder 0 Toyota | 22 apr 2015, 09:53
 
 

Publiek mist Toyota Mirai en VW Transporter op AutoRai

Bezoekers van de AutoRai lopen de Toyota Mirai met brandstofcel en vernieuwde Volkswagen Transporter mis. Beide modellen zijn niet te zien tijdens de publieksdagen. Alleen de pers kon op de officiële persdag kennismaken.

 Lees verder 4 autorai | 17 apr 2015, 10:39
 
 

‘Snel aankondiging nieuwe Toyota-fabriek Mexico’

Toyota maakt mogelijk morgen een grote investering bekend in een nieuwe fabriek in Mexico. De productiefaciliteit moet 1 miljard dollar kosten, meldt Reuters op basis van gesprekken met betrokkenen.

 Lees verder 0 Toyota | 14 apr 2015, 15:52
 
 

Nu ook opvouwbaar canvas dak voor Toyota Aygo

Peugeot en Citroën hadden als een 108 en C1 in het programma met een opvouwbaar canvas dak. Toyota voegt zich nu ook aan dat rijtje toe met de Aygo x-wave.

 Lees verder 4 Toyota | 03 apr 2015, 13:19
 
 

Toyota introduceert RAV4 Hybrid

Toyota elektrificeert zijn modellengamma in hoog tempo. Als deze gloednieuwe RAV4 Hybrid op de markt komt, is de suv het zesde model van Toyota dat als hybride wordt uitgevoerd. De Prius, Prius Wagon, Yaris, Auris en Auris Touring Sports gingen hem voor.

 Lees verder 1 Toyota | 02 apr 2015, 18:50
 
 

Nieuwe veiligheidssystemen Toyota/Lexus betaalbaar

Toyota maakt een opmerkelijke stap: het gaat voor relatief weinig geld uitgebreide veiligheidspakketten installeren in nieuwe auto’s. De RAV4 Hybrid en nieuwe Lexus RX zijn de eerste twee types die van de pakketten kunnen profiteren.

 Lees verder 0 Toyota | 30 mrt 2015, 17:01
 
 

Toyota gaat slimmer auto's bouwen

Toyota gaat efficiënter auto’s produceren en nieuwe motoren ontwikkelen, blijkt uit plannen gepresenteerd door het automerk.

 Lees verder 2 Toyota | 27 mrt 2015, 13:33