Waterstofprimeur in Rotterdam

Woensdag opent staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld het eerste openbare waterstoftankstation van Nederland. De handvol bestuurders die momenteel waterstof moet tanken, kan voortaan terecht in Rotterdam bij het station van Air Liquide langs de A15, afrit 19. Het begin van de toekomst?

 Lees verder 105 Autonieuws | 30 aug 2014, 11:11
 
 

Tien miljoenste Toyota Camry weggegeven in Kentucky

Toyota heeft in het Amerikaanse Kentucky de tien miljoenste Camry gebouwd. De auto is niet voor een klant, maar werd verloot onder de medewerkers van de fabriek.

 Lees verder 0 Toyota | 28 aug 2014, 10:22
 
 

Extra zonnepanelen voor Britse motorenfabriek Toyota

Tata Power Solar Systems heeft in samenwerking met de Britse energieleverancier British Gas een groot zonnepanelenveld geopend. De panelen leveren per direct energie aan Toyota’s motorenfabriek in Deeside, gelegen in Wales.

 Lees verder 0 Toyota | 25 aug 2014, 13:07
 
 

Opnieuw prijsaanpassing Toyota Auris

Toyota past opnieuw de prijzen van de Auris-modellen met een benzine- of dieselmotor aan. Dat is al de tweede keer dit jaar, want eind januari werden er ook al prijsaanpassingen doorgevoerd.

 Lees verder 0 Toyota | 18 aug 2014, 09:36
 
 

Voor een bredere doelgroep

Gereden: nieuwe Toyota Yaris

Toyota zoekt aansluiting bij een jeugdiger publiek met de ingrijpend vernieuwde Yaris. Met hoofdzakelijk optische wijzigingen moet hij een bredere doelgroep aanspreken. Hij staat inmiddels bij de dealers met een vanafprijs van 12.495 euro.

 Lees verder 0 Tests | 17 aug 2014, 05:30
 
 

Toyota FT-1 Concept ook spectaculair in grijs

FOTO'S - Grijs hoeft niet saai te zijn, bewijst Toyota met deze FT-1 Concept car.

 Lees verder 4 Toyota | 14 aug 2014, 10:07
 
 

Toyota compenseert moeizame thuismarkt in VS

Autofabrikant Toyota heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar meer auto's verkocht in vergelijking met een jaar eerder. Hoewel het concern de verkopen op thuismarkt Japan zag afnemen, werden deze met name gecompenseerd door stijgende verkopen in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de cijfers die Toyota dinsdag presenteerde.
 Lees verder 0 Nieuws | 05 aug 2014, 09:13
 
 

Toyota voelt hete adem VW in de nek

Toyota heeft zijn voorsprong op Volkswagen wat betreft het verkoopvolume in de eerste helft van dit jaar weten te behouden. De Japanse autofabrikant maakte woensdag bekend mede dankzij een toenemende vraag naar SUV's vanuit de VS 5,1 miljoen auto's te hebben verkocht, 3,8 procent meer dan een jaar eerder.

 Lees verder 4 Toyota | 30 jul 2014, 12:21
 
 

'Toyota noemt waterstofauto toekomst'

Toyota wil zijn waterstofauto Mirai gaan noemen, het Japanse woord voor 'toekomst'. Dit meldt een bron die bij de naamgeving is betrokken tegenover persbureau Bloomberg.

 Lees verder 5 Toyota | 29 jul 2014, 18:06
 
 

Toyota onder druk voor terugroepactie Camry Hyrid

Het Amerikaanse Consumer Reports wil dat Toyota een terugroepactie plant voor de Camry Hybrid. Volgens de instantie is de nu gehanteerde servicecampagne ontoereikend om het probleem op te lossen. De Camry Hybrid is officieel niet in Nederland geleverd, maar van het model rijden wel enkele exemplaren in ons land.

 Lees verder 0 Toyota | 29 jul 2014, 11:52
 
 

Toyota onderbreekt productie Hi-Lux

De productie van de Toyota Hi-Lux voor onder andere de Europese markt ligt stil. Wegens een staking in de Zuid-Afrikaanse metaalsector krijgt de autobouwer geen onderdelen meer aangeleverd.

 Lees verder 0 Toyota | 18 jul 2014, 13:39
 
 

Toyota Prius zet record op Nürburgring

Bij de Nürburgring denk je aan snelheid, wegligging, piepende banden en verbrand rubber. Alleen Toyota denkt ook aan verbruik op het veeleisende circuit.

 Lees verder 5 Toyota | 15 jul 2014, 17:33
 
 

Geheel nieuwe motorenfamilie Toyota

Toyota werkt achter de schermen niet alleen aan een geheel nieuwe modulaire architectuur (Toyota New Global Architecture) maar ook aan een compleet nieuwe motorenfamilie.

 Lees verder 0 Toyota | 14 jul 2014, 14:33
 
 

Mogelijk vierwielaandrijving opvolger Toyota Prius

De vierde generatie Toyota Prius wordt mogelijk niet alleen met voorwielaandrijving leverbaar. De Japanners overwegen ook vierwielaandrijving, zo heeft Koei Saga van de afdeling powertrain development gezegd in een interview.

 Lees verder 0 Toyota | 14 jul 2014, 11:22
 
 

‘Opvolgers Toyota Supra en BMW Z4 delen platform’

De samenwerking tussen Toyota en BMW voor het ontwikkelen van een nieuwe sportwagen zal volgens het Japanse Nikei leiden tot een opvolger van de Supra en een Z4. De twee sportwagens delen het platform, maar hebben een ieder een geheel eigen carrosserie.

 Lees verder 0 Autonieuws | 11 jul 2014, 17:47