Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Toyota Prius
Toyota Prius
Foto: Toyota

Introductie nieuwe generatie Toyota Prius uitgesteld

30 JUN 2014 Bart Oostvogels | Autovisie

De introductie van de volgende generatie Toyota Prius Hybrid is met een half jaar uitgesteld, zo melden bronnen aan Automotive News. Toyota heeft meer tijd nodig om de ontwikkeling van het model af te ronden.

De introductie van de nieuwe generatie Prius, die onder de codenaam 690A te boek staat, staat nu gepland voor december 2015, terwijl in eerste instantie het voorjaar van 2015 was beoogd. Toyota wil in oktober 2016 beginnen met de productie van de plug-in hybride versie van de Prius.

New Global Architecture

De Japanners zijn vooral veel tijd kwijt aan de ontwikkeling van het nieuwe Toyota New Global Architecture waarop de Prius wordt gebouwd. Het modulaire platform zal in de toekomst voor meerdere Toyota-modellen gebruikt worden. Met dit platform kan Toyota goedkoper auto’s ontwikkelen, de kwaliteit verhogen en meer onderdelen uitwisselen.

Efficiënter

Ook het finetunen van de hybride-aandrijflijn neemt aanzienlijk veel tijd in beslag. Toyota stelt zich ten doel om het nieuwe hybride systeem kleiner, lichter maar ook 10 procent efficiënter te maken ten opzichte van die van de huidige Prius die in 2009 op de markt kwam. Onder meer de onlangs geïntroduceerde halfgeleider (een soort chip) zou een bijdrage kunnen leveren aan reductie van het brandstofverbruik. Volgens Toyota verbruikt de chip liefst 90 procent minder energie dan hedendaagse chips en dat resulteert in een 10 procent lager brandstofverbruik.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%