Volkswagen Polo GTI komt met meer

Volkswagen zet de vernieuwde Polo GTI een trede hoger op de performanceladder. Naast meer vermogen, installeert Volkswagen naar wens ook verschillende zaken die de prestaties moeten verbeteren.

 Lees verder 7 Volkswagen | 18 sep 2014, 00:01
 
 

Dit kost de opgefriste Volkswagen Touareg

De Volkswagen Touareg kreeg onlangs wat collageen in de carrosserie en staat binnenkort strakgetrokken in de showroom. Wie het model daaruit wil meenemen, moet de volgende bedragen meebrengen.

 Lees verder 0 Volkswagen | 08 sep 2014, 11:27
 
 

Volkswagen Lamando is Chinese CLA-concurrent

Volkswagen heeft tijdens de Chengdu Auto Show in China de nieuwe Lamando gepresenteerd. Het model is speciaal ontwikkeld voor de Chinese markt en moet gaan strijden in het segment van compacte sedans, waarin auto’s als de Mercedes-Benz CLA en Audi A3 Sedan opereren.

 Lees verder 0 Volkswagen | 29 aug 2014, 13:41
 
 

Volkswagens hybride Golf GTE geprijsd

Zakelijke rijders zullen ongetwijfeld naar zijn komst uitkijken: de Golf GTE. Volkswagens plug-in hybride gaat 36.995 euro kosten en landt in november op Nederlandse bodem.

 Lees verder 0 Volkswagen | 25 aug 2014, 13:00
 
 

Volkswagen handhaaft investeringen in Rusland

Het Duitse autoconcern Volkswagen gaat vooralsnog geen veranderingen aanbrengen in zijn investeringsplannen voor Rusland, ondanks de spanningen over Oekraïne. Dat liet de grootste autofabrikant van Europa maandag weten.

 Lees verder 2 Nieuws | 18 aug 2014, 15:12
 
 

Groei in Azië, krimp in Amerika's

Volkswagen: 3,5 miljoen auto's in eerste 7 maanden

Volkswagen heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar 3,56 miljoen auto's afgeleverd. Dat is een groei van 3,8 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

 Lees verder 0 Volkswagen | 13 aug 2014, 16:04
 
 

Volkswagen start gevecht met autodieven

De Nederlandse importeur van Volkswagen onderneemt actie om het aantal gestolen Volkswagens in Nederland terug te dringen. "We zijn nu eenmaal geliefd bij de dievengilde, vandaar dat we starten met het leveren van diefstalpreventiepakketten", zegt de woordvoerder van Volkswagen.

 Lees verder 49 Volkswagen | 02 aug 2014, 17:35
 
 

Omzet en winst Volkswagen omlaag

Volkswagen Group (VW) heeft in het tweede kwartaal minder winst geboekt. Ook de omzet bleef achter bij het tweede kwartaal een jaar eerder. Dat maakte het moederbedrijf van merken als Volkswagen, Audi en Porsche donderdag bekend.

 Lees verder 0 Volkswagen | 31 jul 2014, 13:24
 
 

Toyota voelt hete adem VW in de nek

Toyota heeft zijn voorsprong op Volkswagen wat betreft het verkoopvolume in de eerste helft van dit jaar weten te behouden. De Japanse autofabrikant maakte woensdag bekend mede dankzij een toenemende vraag naar SUV's vanuit de VS 5,1 miljoen auto's te hebben verkocht, 3,8 procent meer dan een jaar eerder.

 Lees verder 4 Toyota | 30 jul 2014, 12:21
 
 

Statement Volkswagen Group over naamswijziging

Volkswagen Group heeft vrij kort na het verschijnen van het bericht dat het concern de naam zou wijzigen, een statement gegeven. De boodschap is duidelijk.

 Lees verder 1 Volkswagen | 23 jul 2014, 14:55
 
 

‘Volkswagen Group wordt Auto Union’

Verschillende hooggeplaatste functionarissen binnen de Volkswagen Groep zouden een naamswijziging van het concern overwegen, zo meldt het Australische GoAuto. Er gaan geruchten over de naam Auto Union.

 Lees verder 0 Volkswagen | 23 jul 2014, 13:18
 
 

Na Nederland verdwijnt Volkswagen Eos ook in VS

De Nederlandse importeur van Volkswagen heeft de Eos al geruime tijd terug uitgezwaaid, de Amerikaanse vertegenwoordiger van het merk kondigt nu het einde van de open vierzitter aan. Volkswagen USA stopt eind dit jaar de levering.

 Lees verder 0 Volkswagen | 23 jul 2014, 12:31
 
 

Volkswagen: ‘modellen meer premium maken’

Volkswagen wil alle modellen hoger in de markt positioneren. Ze moeten luxer worden, maar niet dermate duurder. Dat heeft VW-ontwikkelingsbaas Dr. Heinz-Jakob Neußer gezegd tegen Autovisie.

 Lees verder 0 Volkswagen | 20 jul 2014, 09:15
 
 

VW-designbaas: “We praten niet meer over platforms”

De komst van de MLB- en MQB-platforms heeft binnen de designafdeling van Volkswagen gezorgd dat er niet meer gesproken wordt over platforms. Dat heeft VW-designbaas Klaus Bischoff gezegd in een interview met Autovisie.

 Lees verder 1 Volkswagen | 18 jul 2014, 17:20
 
 

Volkswagen: "Voorlopig geen overnames gepland"

Volkswagen en Fiat ontkennen met elkaar in gesprek te zijn over een eventuele overname. De Italianen geven aan niet in gesprek te zijn met de Duitsers, die op hun beurt aangeven voorlopig geen overnames te plannen.

 Lees verder 0 Volkswagen | 18 jul 2014, 12:17