Topman Piëch weg bij Volkswagen

President-commissaris Ferdinand Piëch legt per direct zijn functie bij het autoconcern Volkswagen neer. Zijn vrouw Ursula Piëch stapt eveneens uit de raad van commissarissen van het miljardenbedrijf. Dat maakte Volkswagen zaterdag bekend.

 Lees verder 5 Nieuws | 25 apr 2015, 18:16
 
 

Getraind om te besparen

Getest: Volkswagen Polo Bluemotion 1.0 TSI

Als particulier met een laag jaarkilometrage een Volkswagen Polo Bluemotion kopen? Dat was door zijn dieselmotor niet verstandig, maar met de komst van een benzineversie wel.

 Lees verder 0 Autovisie Tests | 25 apr 2015, 05:30
 
 

Groen licht voor Volkswagen Golf R 400

Volkswagen heeft groen licht gegeven voor de Golf R 400-uitmonstering. Ontwikkelingsbaas Dr Heinz-Jakob Neusser bevestigt de komst van het model aan het Britse Car Magazine.

 Lees verder 1 Volkswagen | 24 apr 2015, 11:08
 
 

Volkswagen C Coupé GTE

Volkswagen presenteert Audi A6-concurrent

Op de autoshow van Shanghai presenteert Volkswagen de C Coupé GTE. De forse sedan is een vervolg op de begin dit jaar in Genève onthulde Sport Coupé Concept GTE.

 Lees verder Volkswagen | 19 apr 2015, 16:10
 
 

Winterkorn blijft aan als topman Volkswagen

Martin Winterkorn blijft aan als topman van Volkswagen. Dat meldde de Duitse automaker vrijdag, waarmee het de speculaties over een vertrek van de bestuursvoorzitter naar het rijk der fabelen verwees. Sterker, de automaker heeft voorgesteld het contract van Winterkorn te verlengen. Zijn huidige contract loopt eind volgend jaar af.

 Lees verder 0 Volkswagen | 17 apr 2015, 13:01
 
 

Publiek mist Toyota Mirai en VW Transporter op AutoRai

Bezoekers van de AutoRai lopen de Toyota Mirai met brandstofcel en vernieuwde Volkswagen Transporter mis. Beide modellen zijn niet te zien tijdens de publieksdagen. Alleen de pers kon op de officiële persdag kennismaken.

 Lees verder 4 autorai | 17 apr 2015, 10:39
 
 

Volkswagen Scirocco GTS aan ons voorbij

Volkswagen levert de Scirocco al sinds oktober 2012 niet meer in Nederland. In het buitenland gaat de levering door en lanceerde de Duitse autobouwer onlangs zelfs nog een opgefriste versie. Daarvan brengt Volkswagen nu een GTS-uitvoering.

 Lees verder 0 Volkswagen | 16 apr 2015, 13:57
 
 

Het zesde hoofdstuk: Volkswagen Transporter T6

Na twaalf jaar mag de vijfde generatie Volkswagen Transporter met pensioen. Hij wordt opgevolgd door een ingrijpend gefacelifte versie.

 Lees verder 1 Volkswagen | 15 apr 2015, 20:30
 
 

Volkswagen GTI Supersport Vision Gran Turismo

Volkswagen breidt Vision Gran Turismo-wagenpark uit

Volkswagen heeft de smaak van Gran Turismo te pakken. Na de eerder onthulde Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo creëert de Duitse autobouwer nog een digitale racer voor de racegame: de GTI Supersport Vision Gran Turismo.

 Lees verder 0 Volkswagen | 14 apr 2015, 10:18
 
 

Volkswagen breidt Amerikaanse fabriek verder uit

Volkswagen heeft toestemming van lokale overheden gekregen om de Amerikaanse fabriek in Chattanooga uit te breiden. De fabrikant gaat aan het complex extra productieplaatsen toevoegen.

 Lees verder 0 Volkswagen | 08 apr 2015, 14:15
 
 

Autovisie Report: Kaap tot Kaap in 21 dagen

AUTOVISIE REPORT - Autovisie reed een rondje mee met Rainer Sietlow in zijn Volkswagen Touareg. De beroepsavontuur die in 21 dagen van de Scandinavische Noordkaap naar het Zuid-Afrikaanse Kaapstad reed.

 Lees verder 12 Volkswagen | 05 apr 2015, 08:00
 
 

‘Volkswagen Camper komt terug’

Volkswagen overweegt om de legendarische Camper (ook wel bekend als Bulli) terug te laten keren als een elektrisch personenbusje. Volgens ontwikkelingsbaas Heinz-Jakob Neusser krijgt het model soortgelijke styling als het iconische model van weleer, zegt hij in een interview met AutoCar.

 Lees verder 32 Volkswagen | 03 apr 2015, 15:06
 
 

Vier Volkswagen Beetle-concepts in New York

De Beetle, vaak toch een wat vergeten Volkswagen, wordt op de autoshow van New York in de spotlight gezet met niet minder dan vier studiemodellen: de Convertible Wave, Pink Color Edition, R-Line Concept en Convertible Denim.

 Lees verder 0 Volkswagen | 01 apr 2015, 13:35
 
 

Volkswagen Passat beste grote stationcar

De Volkswagen Passat Variant is de beste dieselstation in het middenklasse segment. De kersverse Auto van het Jaar 2015 laat met overtuiging tien andere grote combi’s achter zich in een vergelijkende test van het tijdschrift Autovisie.

 Lees verder 22 Volkswagen | 26 mrt 2015, 10:38
 
 

Porsche CEO Matthias Müller fit genoeg voor opvolging VW CEO Winterkorn

De 62-jarige Porsche CEO Matthias Müller vindt zichzelf fit genoeg om huidig Volkswagen Groep CEO Martin Winterkorn op te volgen, zo liet hij weten tijdens Porsches jaarlijkse persmeeting in Stuttgart.

 Lees verder 0 Volkswagen | 24 mrt 2015, 16:31