Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Volkswagen Golf R400
Volkswagen Golf R400
Foto: Ebay

Droomauto in de verkoop door komst tweeling

15 JAN 2016

AMSTERDAM - De 34-jarige Brit Andrew Love heeft de afgelopen jaren een fortuin geïnvesteerd in zijn geliefde vijfdeurs Volkswagen Golf R400 replica. Er lang van genieten kan hij echter niet, want zijn gezin wordt te groot om iedereen in de Golf te vervoeren. Andrew heeft al twee kinderen en zijn vrouw is zwanger van een tweeling. De vijfpersoons R400 moet daarom in de verkoop, meldt The Daily Mail. Met een gezonde dosis humor prijst hij zijn R400 aan in een advertentie op Ebay.

Volkswagen Golf R400
Volkswagen Golf R400
Foto: Ebay

“Jullie lezen het goed, het weekendje weg voor mijn verjaardag heeft geresulteerd in een zwangere vrouw”, schrijft Andrew in de advertentie. “Dat moet vast geen probleem zijn, hoor ik je denken omdat de Golf een vijfdeurs is. De arts heeft echter geconcludeerd dat er een tweeling op komst is. Het enige waar ik nu aan kan denken is dat ik de komende twintig jaar rond zal moeten rijden in een Citroën Picasso”, grapt Andrew.

De Golf R400-replica is van grote betekenis voor Andrew. De échte versie is namelijk nog niet eens op de markt gebracht, waardoor hij veel bekijks krijgt op straat. “Ik heb voor de auto zelfs een nieuw interieur gekocht, speciale badges laten maken en er een unieke kentekenplaat voor aangeschaft. De auto is zo bijzonder dat mensen er op straat foto’s van maken.”

Andrew kocht de Golf bij een dealer in Birmingham en heeft er werk van gemaakt om de replica op de échte R400 te laten lijken. “Hoeveel geld ik in de auto heb gestoken, houd ik liever voor mijzelf.”

Geen tegenzin

De Britse accountmanager lijkt met tegenzin uit te kijken naar de komst van de tweeling, maar dat is niet het geval. “Ik ben er juist apetrots op, maar ik moest wel even slikken toen ik realiseerde dat ik mijn auto moest verkopen.” De tweeling is uitgerekend in juli. Andrew hoopt zijn auto voor die tijd al verkocht te hebben. Hij zou het fantastisch vinden als hij de auto in de toekomst terug kan kopen als de kinderen al wat groter of de deur uit zijn.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%