Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Volkswagen Gen.E
Volkswagen Gen.E
Foto: Volkswagen

Volkswagen Gen.E: Futuristische elektro-Golf

04 JUL 2017 Remco Slump | Autovisie

Als je een Volkswagen XL1 opblaast tot Golf-achtige proporties krijg je dit: de Volkswagen Gen.E. En daar moeten we het min of meer bij laten, want Volkswagen schuift ons alleen twee foto’s in de mik en houdt zich verder stil.

Volkswagen Gen.E
Volkswagen Gen.E
Foto: Volkswagen

De Gen.E is een elektrische auto, die op een volle lading zo’n 400 kilometer ver moet kunnen komen. Dat somt de gegeven informatie wel zo’n beetje op. Maar natuurlijk hebben we de foto’s… Dus kunnen we zien dat de Gen.E een hoekig, redelijk Polo- en Golf-achtig uiterlijk heeft, met een stel ‘zwevende’ c-stijlen à la Ford GT.

Laadrobot

Achter het logo in de neus zitten twee laadcontacten en op foto twee staat een laadrobot met een bijpassende aansluiting. Typische concept car-geintjes zijn de piepkleine zijspiegels (camera’s ongetwijfeld) en de vleugeldeuren die tot in het dak doorlopen. Bovendien kunnen we in de voorbumper de nodige sensoren voor autonoom rijden ontwaren.

Dieselgate

Wat gaat er met deze Gen.E gebeuren? Het model is ongetwijfeld een voorbode van een of andere elektrische hatchback die Volkswagen in ontwikkeling heeft. Na het catastrofale dieselgate zet het merk uit Wolfsburg vol in op elektromobiliteit. Tesla heeft misschien een voorsprong, maar Volkswagen wil de grootste worden als het op stekkerauto’s aankomt.

LEES OOK: VOLKSWAGEN POLO TE KOOP VANAF 15.550 EURO

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%