Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Volvo XC60 T8 Polestar
Volvo XC60 T8 Polestar
Foto: Volvo

Polestar draait Volvo XC60 T8 klein beetje op

11 JUL 2017 Remco Slump | Autovisie

Polestar heeft zich ingehouden met de Volvo XC60 T8. Het origineel is al geen slapjanus, met zijn vermogen van 407 pk. Dus vond Volvo’s huistuner het genoeg om de aandrijflijn slechts licht te kietelen.

Na zijn Polestar-behandeling krijgt de plug-in hybride aandrijflijn van de Volvo XC60 T8 er 14 pk bij. Hij gaat dus van 407 naar 421 pk. Echter, volgens Polestar is er meer veranderd aan de auto. De gasrespons en de schakeltijden zouden respectievelijk beter en korter zijn.

Theoretisch verbruik

Wat dit allemaal doet met de acceleratiecijfers van de XC60 T8 houdt Volvo gek genoeg voor zich. Het gewone model haalt 100 km/h in 5,3 seconden, dus zal de Polestar-variant misschien een tiende sneller zijn. Het theoretische verbruik van de XC60 T8 Polestar ligt ongewijzigd op 1 op 47,6. Polestar biedt overigens ook tuning aan voor de XC60 T5, T6, D4 en D5.

Elektrische BMW M

Polestar staat sinds kort op eigen benen. Volvo heeft er een apart merk van gemaakt, dat zich in de toekomst gaat richten op sportieve plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s. Polestar zou een soort elektrische BMW M of Mercedes-AMG moeten worden.

LEES OOK: VOLVO INTRODUCEERT VANAF 2019 ALLEEN NOG 'ELEKTRISCHE AUTO'S'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.3 °C
Z3
Beurs AEX
+ / - %