VIDEO Te duur gifkikkertje: Opel Corsa OPC

AUTOVISIE TV - Hete hatchbacks brengen traditiegetrouw 'power to the people', maar juist daarmee gaat de Corsa OPC de mist in. Opel vraagt bijna 33.000 euro voor het gifkikkertje en dat is in vergelijking met zijn concurrenten veel te veel. Zeker als de OPC net niet kan tippen aan tegenstrevers als de Ford Fiesta ST en Peugeot 208 GTI, zoals Peter Hilhorst ondervond.

 Lees verder 30 Autovisie Tests | 02 mei 2015, 08:48
 
 

VIDEO Getest Skoda Superb: erg comfortabel en ontzettend ruim

AUTOVISIE TV - De nieuwe Skoda Superb is erg comfortabel en ontzettend ruim. En waar zijn voorganger op het gebied van 'looks' steken liet vallen, ziet de derde generatie van Skoda's vlaggenschip er aantrekkelijk uit. Werner Budding reed het topmodel van de Superb-reeks, de 280 pk sterke 4x4 Laurin en Klement.

 Lees verder 38 Autovisie Tests | 01 mei 2015, 11:45
 
 

VIDEO: Ford S-Max blijft échte ruimtewagen

AUTOVISIE TV - Is de gezinssamenstelling een beetje uit de hand gelopen en is een derde zitrij nodig, dan kom je al snel bij een busje uit. Of is deze Ford S-Max waarmee u achter het stuur ook nog wat plezier kunt beleven een beter alternatief?

 Lees verder 8 Autonieuws | 28 apr 2015, 11:23
 
 

Luxueuze stads-offroader

Getest: Range Rover Evoque Si4 4WD Autobiography

In rap tempo bereidt Land Rover momenteel het Evoque-gamma uit. Er verschijnt binnenkort een driedeurs convertible en nu brengt het Engels-Indiase merk een uiterst chique Evoque, met de alleszeggende naam Autobiography.

 Lees verder 0 Autovisie Tests | 27 apr 2015, 05:30
 
 

Getraind om te besparen

Getest: Volkswagen Polo Bluemotion 1.0 TSI

Als particulier met een laag jaarkilometrage een Volkswagen Polo Bluemotion kopen? Dat was door zijn dieselmotor niet verstandig, maar met de komst van een benzineversie wel.

 Lees verder 0 Autovisie Tests | 25 apr 2015, 05:30
 
 

innovatielab

Eerst test: prototype BMW 7 Serie

Hoewel de BMW 7 Serie half juni wordt onthuld, en dit najaar op de markt verschijnt, mocht Autovisie al exclusief plaatsnemen in een ontwikkelprototype. Voor een kennismaking met de vooruitstrevende technieken die op het BMW-vlaggenschip worden geïntroduceerd. Voordat u vaststelt dat een directieauto als deze niet voor u is weggelegd en u doorbladert: wacht even! De innovaties die u nú in deze überklasse ziet, zijn over een aantal jaren ook op uw eigen auto te vinden.

 Lees verder 0 Autovisie Tests | 24 apr 2015, 05:30
 
 

Een blik in de toekomst

Eerste testnotities: BMW 7 Serie predrive

De introductie van de nieuwe generatie BMW 7 Serie staat pas voor dit najaar op het programma, na de onthulling van het model op de autobeurs van Frankfurt in september. Op een voor de buitenwereld afgesloten testterrein werd voor Autovisie alvast een tipje van de sluier opgelicht.

 Lees verder 0 BMW | 20 apr 2015, 09:36
 
 

Downsizing kan leuk zijn

Getest: Ford F-150

Ook Amerikanen moeten een bijdrage leveren aan een reductie van de mondiale CO2-uitstoot. En dus heeft de dertiende generatie F-150 een kleinere motor gekregen.

 Lees verder 0 Autovisie Tests | 18 apr 2015, 05:30
 
 

CULT-SUV

Eerste test: nieuwe Cadillac Escalade spekt de schatkist

Geen ver teruggrijpende historie voor de Cadillac Escalade, de enorme suv uit The States bestaat pas sinds 1999. Toch heeft de Escalade al een ware cultstatus weten te bereiken. Met dank aan heren als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en (natuurlijk) Barack Obama. Alle drie rijden zij de nieuwste versie.

 Lees verder 0 Autovisie Tests | 17 apr 2015, 05:30
 
 

Over een andere boeg

Eerste test: Renault Espace is kleiner, maar ook mooier!

Schoonheid gaat vaak ten koste van functionaliteit, ook bij auto’s. De vijfde generatie Espace biedt minder ruimte dan de voorgaande Grand Espace, maar hij ziet er wel een stuk beter uit.

 Lees verder 1 Autovisie Tests | 10 apr 2015, 05:30
 
 

VIDEO Nieuwe Renault Espace maakt hebberig

AUTOVISIE TV - Renault heeft zijn Espace opnieuw uitgevonden. De MPV is getransformeerd tot een cross-over. Designbaas bij Renault, Nederlander Laurens van den Acker, heeft een fraai ogende auto neergezet die zelfs een beetje hebberig maakt. En niet alleen bij Werner Budding. In ons land zijn al enkele honderden exemplaren verkocht, zonder dat de kopers er nog maar een enkele meter in gereden hebben. Werner Budding heeft op het rijgedrag echter nog wel een kleine aanmerking. Benieuwd naar zijn eindoordeel?

 Lees verder 31 Autovisie Tests | 04 apr 2015, 12:49
 
 

Kingsize supercar

Getest: Range Rover Sport SVR is een witte reus op wielen

Vraag ons om de meest luxe suv en we zeggen ’Range Rover’. De fullsize versie is niets minder dan de Rolls-Royce onder de multifunctionele koetsen. De Range Rover Sport is iets kleiner en een fractie sportiever, maar als er SVR op staat, blijkt hij simpelweg schokkend.

 Lees verder 0 Autovisie Tests | 28 mrt 2015, 05:30
 
 

De maatstaf

Eerste test: Mazda CX-3 is de perfecte compacte suv met vóór- of vierwielaandrijving

Slechts 18 maanden duurde de conceptie van de CX-3. Klaarblijkelijk heeft Mazda het ontwikkelen van auto’s inmiddels aardig in de vingers, want dat is niet alleen behoorlijk kort, maar het resultaat is ook nog eens de nieuwe maatstaf in het segment der stads-suv’s.

 Lees verder 3 Autovisie Tests | 27 mrt 2015, 05:30
 
 

Goed voor 7% bijtelling

Eerste testnotities Mercedes-Benz C 350 e

Na een voorzichtige poging met hybridetechniek is Mercedes-Benz nu overstag als het gaat om een gecombineerde verbrandings- en elektromotor. De Duitsers starten een offensief en lanceren in twee jaar tijd tien stekkerhybrides. De C 350 e trapt af en dat is direct de belangrijkste telg uit de reeks.

 Lees verder 16 Autovisie Tests | 26 mrt 2015, 15:46
 
 

Gereden: BMW 120d xDrive

Eerste testnotities gefacelifte BMW 1 Serie

EERSTE TESTNOTITIES - Jammer dat BMW nog geen 116i of 118d bij de perslancering van de gerestylede 1 serie beschikbaar heeft, want dat duo is een essentieel onderdeel van de facelift. Het is voor het eerst dat er in de 1 Serie een driepitter leverbaar is.

 Lees verder 24 Autovisie Tests | 22 mrt 2015, 09:52