Niet zo zuinig als beloofd

Kort getest: driecilinder Mini Cooper D

De 136 pk sterke benzinedriecilinder uit de nieuwe Mini Cooper is de beste die momenteel op de markt is. Het hardste bewijs tot nu toe dat drie cilinders niet alleen besparen, ook plezier en karakter toevoegen en dus genoeg is. Geldt dat ook voor Cooper D waarin de drie zuigers dieselbrandstof samenpersen?

 Lees verder 0 Tests | 24 aug 2014, 05:30
 
 

Multifunctioneel

Eerste test: Mercedes V 250 BlueTec

De Mercedes Viano is na tien jaar omgedoopt tot ’V-Klasse’. Het merk wil met de compleet nieuwe generatie de afstand tussen de bedrijfsbusjes en de personenwagenlijn verkleinen, want de luxe bestelwagen met maximaal acht zitplaatsen is meer een multifunctionele gezinsauto dan een veredelde aannemersbus.

 Lees verder 0 Tests | 22 aug 2014, 14:05
 
 

Voor een bredere doelgroep

Gereden: nieuwe Toyota Yaris

Toyota zoekt aansluiting bij een jeugdiger publiek met de ingrijpend vernieuwde Yaris. Met hoofdzakelijk optische wijzigingen moet hij een bredere doelgroep aanspreken. Hij staat inmiddels bij de dealers met een vanafprijs van 12.495 euro.

 Lees verder 0 Tests | 17 aug 2014, 05:30
 
 

Comfortabel zonnekanon

Kort getest: Audi S3 Cabriolet

Veelal zijn het de liefhebbers van rustig cruisen, die voorkeur hebben voor een cabriolet. De enthousiaste stuurman gaat eerder voor een gesloten auto, die stijver en lichter is en daardoor eigenschappen heeft die meer aansluiten bij een ’performance’ auto. Audi heeft die twee autotypen nu verenigd, in de S3 Cabrio.

 Lees verder 0 Tests | 16 aug 2014, 05:30
 
 

Gemiddeld niveau

Eerste test: Ford EcoSport

Het heeft even geduurd maar ook Ford heeft nu een auto in het razendpopulaire compacte suv-segment. De modelnaam ’EcoSport’ mag dan voor Europa nieuw zijn, maar elders op de planeet levert de Amerikaanse gigant een dergelijk model al jarenlang. Heeft Ford als ervaringsdeskundige dus direct een ijzersterk aanbod?

 Lees verder 0 Tests | 15 aug 2014, 14:30
 
 

Getest: Ford Tourneo Courier

Nakomertje

Onlangs presenteerde Ford de Courier als jongste en kleinste telg van de Tourneo-reeks. Dit zijn de personenwagenversies op basis van de Transit-bedrijfswagens. De Courier is gebaseerd op het mondiale platform voor compacte auto’s, waarop ook de Fiesta en B-Max worden gebouwd.

 Lees verder 0 Tests | 10 aug 2014, 05:30
 
 

Tikje meer lef, a.u.b.

Gereden: Citroën C5 CrossTourer

Onder de naam ’CrossTourer’ voegt Citroën een nieuwe versie aan het programma van de C5 toe. Het is Citroëns antwoord op populaire auto’s als de Audi Allroad en Volvo XC70. Maar de Fransen durven niet zo ver te gaan als de concurrentie, zo blijkt.

 Lees verder 0 Tests | 08 aug 2014, 05:30
 
 

BMW valt van geloof!

Eerste test: BMW 2 Serie Active Tourer

Het is een memorabel jaar voor BMW. Eerst komt het Duitse merk met een hybridesportauto: de i8. Daarna krijgt de M3 voor het eerst een turbomotor en nu is daar de nieuwe 2 Serie Active Tourer. De eerste BMW met voorwielaandrijving en nog een mpv ook.

 Lees verder 0 Tests | 08 aug 2014, 05:30
 
 

Voer voor carspotters

Getest: Mercedes-Benz CLS

Echt lang zijn de Mercedes CLS Coupé (2010) en Shooting Brake (2012) nog niet leverbaar, maar toch volgt er al een opfrisbeurt. Aan de buitenzijde is dat nauwelijks te zien want de led-achterlichten zijn nu wat donkerder getint, terwijl voorbumper en grille een iets andere vorm hebben. Voer voor carspotters dus.

 Lees verder 0 Tests | 03 aug 2014, 08:30
 
 

Dubbel tanken

Korte test: Skoda Octavia G-Tec

De complete ontvouwing van de aandrijflijnen op aardgas (cng) is gaande bij de Volkswagen Groep. In het middensegment kwam Audi onlangs met de momenteel behoorlijk in trek zijnde A3 g-tron, Seat en Volkswagen lanceren binnenkort hun TGI-varianten van de Leon en de Golf. En zo heeft Skoda weer een eigen labeltje verzonnen dat de aandrijflijn moet typeren: de Octavia met zowel aardgas- als benzinetanks heet ’G-Tec’.

 Lees verder 0 Tests | 02 aug 2014, 07:30
 
 

Jazeker, nu mét turbo!

Eerste test: Ferrari California T

Ook een elitemerk als Ferrari heeft een instapmodel. Dat was de California en dat is nu de California T geworden. Met zijn nieuwe turbomotor, een mooier koetswerk en een aangescherpt onderstel is het een betere Ferrari geworden. En het klinkt raar, maar met 218.513 euro is hij ook nog voordeliger.

 Lees verder 0 Tests | 01 aug 2014, 15:30
 
 

Eerste testnotities: BMW 218d Active Tourer

Eerste test - De eerste voorwielaangedreven BMW en de eerste MPV van het merk. Jawel, de 2 Serie Active Tourer is de meest spraakmakende BMW van de afgelopen jaren.

 Lees verder 5 BMW | 31 jul 2014, 15:04
 
 

Eerste testnotities: Ferrari California T

Met een turbomotor, een mooier koetswerk en een aangescherpt onderstel is de California T een betere Ferrari geworden.

 Lees verder 0 Tests | 23 jul 2014, 09:05
 
 

Wilde Panda

Gereden: Fiat Panda Cross

Is een gewone Panda u te saai en een Panda 4x4 u te boers? Dan is de Fiat Panda Cross wellicht dé oplossing. Het is feitelijk een opgehoogde Panda 4x4 met een iets hipper uiterlijk. De ultieme alleskunner dus, en met recht een echte terreinvaardige mini-SUV.

 Lees verder 0 Tests | 18 jul 2014, 05:30
 
 

Eerste testnoties: Skoda Octavia Scout

Drie centimeter hoger, vierwielaandrijving, dikke bumpers, maar nog belangrijker: een hoger trekgewicht. De eerste testnotities van de Skoda Octavia Scout.

 Lees verder 0 Tests | 17 jul 2014, 18:40