Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: instagram/dutchbugs918

Nederlander verkoopt peperdure Porsche 918 Spyder al na twee weken

20 MRT 2015

Twee weken geleden haalde de Nederlandse zakenman Michel Perridon zijn fonkelnieuwe Porsche 918 Spyder in Leipzig op. Nu doet de multimiljonair, rijk geworden met zijn bedrijf Trust, de 780.000 euro kostende supercar weer in de verkoop. Kopen? Iemand?

Foto: instagram/dutchbugs918

Proberen

Michel Perridon riep al tijdens een uitzending van RTL Autovisie dat hij de ‘918 Spyder ging proberen’. En dat heeft hij gedaan. Hij kocht uit de inmiddels uitverkochte productiereeks van 918 exemplaren het bijzondere productienummer 356 en mocht hem begin maart ophalen bij de Porsche-fabriek in Leipzig. Perridon maakte er een bijzondere trip van door ook zijn drie Bugatti Veyrons mee te nemen.

Nothing beats Bugatti after all

Twee weken rijdt Perridon er nu in rond, maar de auto prikkelt hem niet voldoende om hem in de garage te laten staan. “Today we decided we will sell our Porsche 918 Spyder. This is because we think it's not a car for us. Nothing beats Bugatti after all.” Zo valt te lezen op het officiële Instagram-account #dutchbugs918 dat in handen is van Perridon. Met andere woorden: Perridon heeft meer met zijn Bugatti’s dan met zijn kersverse 918 Spyder en doet de sportwagen daarom van de hand.

Tweedehands

De kilometerstand is niet bekend net als de prijs overigens. Op de Duitse occasionsite staan inmiddels de eerste twee 918’s te koop voor respectievelijk 912.600 en 1.053.150 euro. Misschien dat hij de 918 nog met winst kan verkopen. Het productienummer is onder Porschisten in ieder geval geliefd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.7 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Meer Premium