Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
LaFerrari
LaFerrari
Foto: Ferrari

Justin Bieber doet zichzelf LaFerrari cadeau

03 APR 2015

Grootverdiener Justin Bieber heeft zijn wagenpark uitgebreid. Hij heeft gekozen voor een LaFerrari die inmiddels is uitverkocht en nieuw 1,2 miljoen euro heeft gekost.

Bieber heeft zijn aankoop bekendgemaakt in een interview met USA Today. De interviewer vroeg hem in welke auto’s hij tegenwoordig rijdt. “Ik rijd nog steeds in mijn Ferrari, een 458 Italia”, zegt Bieber. “En ik heb net de LaFerrari gekocht, die ik binnenkort mag ontvangen.”

Loyaal

In welke kleur Bieber de LaFerrari heeft besteld is niet duidelijk. Hij krijgt straks in ieder geval 963 pk voor zijn kiezen. De aandrijflijn bestaat uit een 6262 cc V12-motor met 800 pk en een elektromotor met 163 pk. De sprint tot 100 km/h duurt slechts drie tellen en de topsnelheid bedraagt meer dan 350 km/h.

De hypercar wordt in een oplage van 499 exemplaren gebouwd. Op het hoofdkantoor van Ferrari lag een lijst met meer dan 700 namen van personen die de LaFerrari dolgraag wilden kopen. De Italiaanse sportwagenfabrikant is selectief geweest bij het bepalen wie er één mocht kopen. Daarbij keek het merk onder andere naar het huidige wagenpark Ferrari’s en de loyaliteit van de klant. Justin Bieber is er kennelijk een van. Andere gelukkige kopers zijn chefkok Gordon Ramsey, zanger Jay Kay en Van Halen-zanger Sammy Hagar.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
OZO3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - 0.0%
Meer Premium