Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: facebook

Jongere ziet cassettespeler aan voor iPhone-lader...

04 SEP 2015 Jaco Bijlsma | Autovisie

AMSTERDAM - Een Amerikaanse jongere heeft onlangs een dealerbedrijf bezocht met de vraag waarom de ‘iPhone-lader’ in zijn auto krassen op het telefoonscherm maakt en de batterij niet vult. De dealer had een kort antwoord...

Foto: Facebook

“Een vriend van mijn werkt bij een dealerbedrijf”, vertelt Jack Garvey op Facebook. “Hij vertelde mij dat een jong persoon met een wat oudere Ford onlangs de dealer bezocht met de vraag waarom het laadpunt van zijn iPhone krassen op het scherm maakt en de telefoonbatterij niet vult.” Het besef dat de ‘iPhone-lader’ eigenlijk een cassettespeler is, had de persoon niet.

Generatiegat

Een klein generatiegat dus, die de iets ouderen onder ons (al vanaf 30 plus ofzo), doet beseffen dat de techniek zo hard vooruitsnelt dat ons referentiekader vooral een historisch archief is geworden. En dat zit tussen je oren en is dus niet toegankelijk voor generation next die nu voorzichtig auto’s ontdekken. Dus moeten oudere jongeren voor hen vanzelfsprekende dingen als cassettespelers even toelichten. Of zoals ik laatst meemaakte aan een jongere collega uitleggen dat je (soms) een auto ook aan kunt duwen als hij niet start. Als je weet hoe dat werkt. Dat moet je dan wel uitspellen. Dus de procedure oplepelen: auto op contact zetten, in de tweede versnelling zetten koppeling inhouden tot je voldoende vaart hebt dankzij je voortduwende collega’s, buurman, vrienden of familieleden en dan pas de koppeling op laten komen. Een splinternieuwe ouderwetse ontdekking voor veel jongelui. Weet u nog voorbeelden die het generatiegat mooi illustreren? Reageer en deel uw ervaringen hieronder.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%
Meer Premium