Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Volkswagen Snowareg
Volkswagen Snowareg
Foto: Volkswagen

Top 5 auto's om de kou en gladheid te trotseren

06 JAN 2016 Thomas van den Berg | Autovisie

Amsterdam - Het noorden van Nederland ondervindt momenteel ontzettend veel last van gladheid, ijzel en andere winterse ongemakken. Normale fabrieksauto's zijn hier soms niet tegen opgewassen. Deze auto's zijn dat zeker wel.

5: Jaguar XKR uit Die Another Day

Beroemd van de achtervolging over de bevroren meren van IJsland. Vierwielaandrijving en spikes zorgen voor een enorme grip op de gladde ondergrond. Ook is de auto voorzien van minder voor de hand liggende opties als mortierbommen, machinegeweren en raketwerpers, mocht je de weersomstandigheden met geweld te lijf willen gaan. Helaas kwamen in Die Another Day de auto en diens bestuurder vervelend aan hun einde.

4: Toyota Hilux van Arctic Trucks

De Hilux is van zichzelf al behoorlijk betrouwbaar, maar als de IJslandse techneuten van Arctic Trucks klaar zijn met sleutelen, verworden ijsschotsen tot stoeprandjes. Een van hun modellen is bekend geworden door de Arctic Special van Top Gear, waarin de Toyota de eerste auto werd die de magnetische Noorpool bereikte. De prijs is, afhankelijk van de hoeveelheid toeters en bellen, fors en aan te vragen bij Arctic Trucks.

3: Panda Monstertruck

Wie de fabrieksversie van de Panda 4X4 iets te braaf vindt, zou deze monstertruck eens moeten proberen. De auto staat op het onderstel van een Jeep CJ7 2400 en is niet alleen uitgerust met gigantische wielen, maar ook met een vernuftig tractiecontrolesysteem. De kolos werd speciaal gemaakt voor een commercial van het Italiaanse merk.

 

2: Volkswagen Snowareg

Lijkt op de Touareg, maar dan met rupsbanden. Zo wordt het haast onmogelijk om in een slip terecht te komen. De rupsbanden zorgen er overigens wel voor dat de wagen, ondanks zijn 340 pk, niet harder gaat dan 64 kilometer per uur. De Snowareg is een eenmalig project van Volkswagen Zweden en is daarom helaas niet te koop voor mensen met een broertje dood aan sneeuwkettingen.

1: Mercedes G63 6X6 AMG

Hij lijkt een beetje op een strooiwagen en is waarschijnlijk net zo duur, zo niet duurder: 380.000 euro (exclusief belastingen). In ruil daarvoor krijg je een ongekend luxe 6X6 met een 5,5 liter V8 onder de kap die 563 pk levert. De G63 is volgehangen met allerlei snufjes om ieder denkbaar terrein te kunnen trotseren, zoals vijf differentiëlen en een systeem om volautomatisch de luchtdruk in alle zes banden aan te passen. Het perfecte voertuig om kou en gladheid te lijf te gaan.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Meer Premium