Zoeken
  Zoeken met  
15.9 °C
WZW5
 
files 221
190 km.
euro95
diesel
1,819
1,499
 
 

Afgehamerd: 7 miljoen voor Ford GT40

De Ford GT40 is ontwikkeld om Ferrari te verslaan bij de 24 uur van Le Mans. Dit exemplaar is één van de prototypes en de op één na oudste nog bestaande GT40. Mede deze unieke geschiedenis zorgde ervoor dat hij 7 miljoen dollar opleverde tijdens een veiling in het Amerikaanse Houston.

 Lees verder 0 Onder de hamer | 15 apr  17:58
 
 

Onder de hamer: nagenoeg nieuwe Qvale Mangusta

Deze Qvale Mangusta is een bijzondere verschijning. Er bestaan nog geen 300 exemplaren, waarvan dit de aller-allereerste is.

 Lees verder 1 Onder de hamer | 13 apr  09:49
 
 

'Als 'ie warm is kun je er zo gek mee doen als je wil'

VIDEO - De 45-jarige Marcel Kielliger is compleet maf van Mazda's. Zijn liefde voor het Japanse merk begon met een autofolder die hij als jochie van 15 door de lokale Mazda-dealer in zijn handen gedrukt kreeg. Nog voor hij thuis was had hij zich al bladerend door de folder voorgenomen ooit zo'n auto te bezitten.

 Lees verder 14 Uw garage | 13 apr  08:04
 
 

Het begin van het einde: Groep B rally-iconen

VIDEO EXCLUSIEF - Halverwege het door Audi met de Quattro gedomineerde rallyseizoen van 1984, verscheen Peugeot met de 205 T16 aan het front. Een auto die het regelementenboek zo drastisch herschreef, dat het wat later verboden lectuur werd.

 Lees verder 4 Oldtimer | 13 apr  07:59
 
 

LIVE TWITTERFEED: Autovisie Vintage-rallyteam van start

LIVE TWITTERFEED Vandaag starten Werner Budding en Jaco Bijlsma in een prachtige, gehuurde Ford Cortina van Classic Job in de 8erhoek Classic Tour.

 Lees verder 1 Oldtimer | 12 apr  09:30
 
 

Onder de hamer: de zeldzaamste Aston Martin

Hoewel de Aston Martin Atom niet bekend is bij het grote publiek, was deze concept car wel belangrijk voor het merk. De unieke concept car uit 1940 kan wel eens de zeldzaamste Aston ter wereld zijn.

 Lees verder 5 Onder de hamer | 05 apr  10:26
 
 

Onder de hamer: KITT van David Hasselhoff

KITT is één van de meest legendarische televisieauto's. Nu is het mogelijk om ook zelf in de huid van Michael Knight te kruipen, want deze KITT staat momenteel te koop.

 Lees verder 27 Onder de hamer | 02 apr  11:38
 
 

Gereden door Roger Moore

Onder de hamer: Aston Martin uit The Persuaders

In 1971 en 1972 hield Roger Moore het publiek aan de buis gekluisterd dankzij zijn rol als Lord Brett Sinclair in de populaire Britse serie The Persuaders. Zijn vaste vervoersmiddel in de serie was de eveneens iconische Aston Martin DBS die nu te koop wordt aangeboden.

 Lees verder 2 Onder de hamer | 30 mrt  10:05
 
 

'De Amerikaanse romantiek die spreekt ons aan!'

VIDEO - De 51-jarige Eindhovense Peter Knapen en zijn vrouw waren na een bezoek aan hun zoon in Atlanta op slag verliefd op een monumentale American beauty. Bij terugkomst in Nederland namen ze een grote gok door 'blind' via internet een klassieke Hudson Super Wasp in de States te kopen. Een paar jaar later genieten ze nog steeds wekelijks van die Amerikaanse romantiek.

 Lees verder 18 Uw garage | 29 mrt  07:03
 
 

Benzine snuiven op grootste klassiekerbeurs Europa: Techno Classica

VIDEO - Klassiekerliefhebbers kijken er altijd naar uit, Techno Classica in het Duitse Essen. Dit weekeinde staat de Messe weer barstensvol betaalbare en peperdure oldtimers, al dan niet te koop. Autovisie TV maakte een rondgang door de diverse hallen en brengt je enkele highlights. Voor wie zelf een bezoek wil brengen, de show duurt nog tot en met zondag.

 Lees verder 0 Oldtimer | 28 mrt  20:14
 
 

Test- en historisch archief van de Toyota Land Cruiser

In het Toyota Land Cruiser-verhaal in Autovisie 7 constateerden we het al: de Japanse terreinbeul heeft een indrukwekkende geschiedenis die terugvoert tot de jaren veertig. Hieronder vind je een overzicht van onze ervaringen met de verschillende Land Cruisers door de jaren heen én een verzameling van interessante en leuke video’s waarin de befaamde terreinwagen de hoofdrol speelt.

 Lees verder 1 Toyota | 27 mrt  13:52
 
 

‘24 Hours for Eternity’ in Porsche Museum

Het Porsche Museum Stuttgart-Zuffenhausen opent vandaag een nieuwe tentoonstelling getiteld ‘24 Hours for Eternity’. In de show staan tientallen Le Mans-racers centraal, waaronder de fonkelnieuwe 919 Hybrid.

 Lees verder 0 Porsche | 26 mrt  11:40
 
 

Onder de hamer: aluminium Bizzarrini 5300GT Strada

De huidige eigenaar van deze Bizzarrini 5300GT Strada uit 1968 heeft slechts drie jaar van zijn auto genoten. Hij kocht hem in 2011 voor een bedrag van 400.000 euro. Toch gaat hij binnenkort weer in de verkoop.

 Lees verder 14 Onder de hamer | 23 mrt  11:01
 
 

Dwars door het Autovisie-archief: Reliant Scimitar

Deze zeldzame verschijning werd afgelopen week gespot met #Autovisie op Instagram. De klassieke shooting brake heeft in de verste verte iets weg van de Volvo 1800ES, maar het is de Britse Reliant Scimitar. In 1977 reden we er eentje, maar erg positief waren we niet.

 
 

Voor u gevonden: Pink Floyd Jaguar racer

Naast muziek houdt Pink Floyd-manager Steve O'Rourke ook van autoracen. Samen met bandlid David Gilmour kocht hij deze Jaguar Mk 2 om mee te doen aan de Carrera Pan Americana. Nu staat hij te koop op eBay.

 Lees verder 1 Blog | 19 mrt  12:02