Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
James Bond Aston Martin DB5 James Bond Aston Martin DB5 Foto: RS Williams Ltd
wo 06 feb 2013, 18:05 3 reacties

Voor u gevonden

James Bonds Aston Martin DB5 te koop

door Guus Hoevenaars

Een Britse Aston Martin dealer biedt de unieke kans om een originele Aston Martin DB5 van James Bond te bezitten. De auto beschikt over alle gadgets en is onlangs nog volledig gerestaureerd.

Deze DB5 draagt chassisnummer DB5/2008/R en is daarmee één van de twee auto’s die speciaal zijn gebouwd voor de promotie van de films Goldfinger en later ook Thunderball. De andere auto staat in het Louwman Museum in Den Haag. Twee andere Astons zijn gebruikt bij de daadwerkelijke opnames van deze twee Bond-films, wat betekent dat de te koop aangeboden auto niet daadwerkelijk in beeld is geweest.

Gadgets

Wel is deze Aston Martin voorzien van alle gadgets, waaronder het kogelwerende scherm bij de achterruit, draaiende nummerplaten en uitschuivende machinegeweren. Uiteraard is het niet mogelijk om daadwerkelijk te schieten of de passagiersstoel als schietstoel te gebruiken, maar de huidige eigenaar heeft er tijdens een restauratie wel voor gezorgd dat alle bewegende onderdelen weer kunnen bewegen.

Vier stuks

Aangezien er maar vier officiële James Bond Aston Martins zijn (twee film, twee promotie), is het moeilijk voor liefhebbers om er één in bezit te krijgen. Zoals eerder al gezegd, staat er eentje bij in het Louwman Museum. Een filmauto is in 1997 gestolen en sindsdien nooit meer teruggezien en de andere filmauto werd in 2010 geveild voor 2.912.000 Britse ponden (ongeveer 3,4 miljoen euro).

Prijs

Deze auto, DB5/2008/R, werd in 2006 ook al eens verkocht op een veiling. De hamer viel toen bij 2,4 miljoen dollar, oftewel 1,8 miljoen euro. De Zwitser die de auto kocht heeft hem sindsdien in zijn thuisland uitgebreid laten restaureren en dat heeft invloed gehad op de prijs. De Aston Martin DB5 staat voor 3 miljoen Britse pond (3,5 miljoen euro) te koop bij de Britse Aston Martin-specialist RS Williams.

 

Bekijk meer informatie over deze DB5 en andere auto's van geheim agent 007 in onze James Bond Special.


Schrijf een reactie
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
07-02-2013, 10:16
Nsane (gast)
Je kunt je ook abonneren op het model van deze DB5. Dan krijg je iedere week een onderdeel. Na 83 weken heb je hem bij elkaar. Prachtig model, weegt 10 kg. Maar als je even rekent dan kost tie ruim € 1600,-!! Is wel nog altijd goedkoper dan de echte.
  • 0
  • 0
07-02-2013, 09:31
Liefhebber (gast)
Haha... Hij zal het geschut aan boord nodig hebben om al die achter-gestelde obligatie- en aandeelhouders van het lijf te houden. Scheelt alweer een beveiliger, dus per definitie een goede investering.
  • 0
  • 0
07-02-2013, 09:07
peinke (gast)
Is dit geen mooie lease-auto voor Gerard van Olphen, of zal de Tweede Kamer daar over vallen? Denk het toch niet he.....
  • 0
  • 0