Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Peel Trident
Peel Trident
Foto: RM Sotheby's

Onder de hamer: Superschattige Peel Trident

13 MEI 2017 Remco Slump | Autovisie

Bij het zien van deze Peel Trident schiet gelijk de intromuziek van de cartoonserie The Jetsons door ons hoofd. 'Meet George Jetson... His Boy Elroy... Daughter Judy... Jane his wife...'

Peel Trident
Peel Trident
Foto: RM Sotheby's

Waarom? Omdat het retrofuturistische karretje iets weg heeft van de vliegende bubbel waarin The Jetsons rondvlogen. De Peel Trident was een doorontwikkeling van de beroemde Peel P50 (Top Gear anyone?), die nog steeds te recordboek staat als de kleinste productieauto ooit gemaakt.

De Trident is ietsje groter en werd in 1964 op de Earls Court Motorcycle Show in Londen gepresenteerd. Voor de aandrijving zorgt een piepkleine 49 cc eencilinder van DKW, die gekoppeld is aan een handgeschakelde driebak (zonder achteruit) en een vermogen levert van 4,2 pk.

Daarmee zou de Trident een topsnelheid van 45 km/h moeten halen. Als verbruik gaf Peel 1 op 35,7 op, wat de fabrikant tot de reclameslogan 'Bijna goedkoper dan lopen' bracht. De aanschafprijs van de Trident lag in 1965 op 190 pond (gecorrigeerd voor inflatie en omgerekend zo'n 4200 euro).

KIJK VOOR MEER INFORMATIE EN MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%
Meer Premium