Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Volkswagen Touran
Volkswagen Touran
Foto: Volkswagen

Eerste testnotities: Volkswagen Touran - Comfortabel en ruim

09 JUL 2015 Robert Servaas | Autovisie

amsterdam - Na ruim tien jaar introduceert Volkswagen de tweede generatie van de Touran. Hij staat op het bekende MQB-platform en groeide 13 cm in lengte ten opzicht van zijn voorganger.

Volkswagen Touran
Volkswagen Touran
Foto: Volkswagen
Volkswagen Touran
Volkswagen Touran
Foto: Volkswagen
Volkswagen Touran
Volkswagen Touran
Foto: Volkswagen

De wielbasis van de Touran werd 11,3 centimeter groter waardoor er meer binnenruimte is. Desondanks werd hij 62 kg lichter. Dat de Touran ruimer werd zie je binnen. Vooral de ruimte op de achterbank is aanzienlijk. Die bank, eigenlijk drie losse stoelen, laat zich over een lengte van 20 centimeter verschuiven. Een derde zitrij is voor 805 euro als optie te bestellen. De toegang ernaartoe is door een slim schuifsysteem van de tweede stoelenrij prima, maar de ruimte zelf is enkel toereikend voor kinderen.

Afwerking

De stoelen laten zich gemakkelijk wegklappen in de bodem, ook die van de tweede zitrij. Met alles neergeklapt is de maximum laadcapaciteit 1857 liter, voor de vijfzitter is dat zelfs 1980 liter. Met de tweede rij omhoog past er 743 liter in.  De rest van het interieur is van hoog niveau qua afwerking en materiaalgebruik. De zit op de achterbank en op de voorstoelen is uitstekend. Een nieuw infotainmentsysteem is als optie leverbaar en kan gekoppeld worden aan iPhone of Android, zodat je de apps van je telefoon ook kunt bedienen via het touchscreen. 

Comfortabel

Er zijn twee benzinemotoren beschikbaar en twee turbodiesels. De 1.2 TSI benzine levert 110 pk, de 1.4 TSI schopt het tot 150 pk. Een zesbak is standaard, maar de 1.4 TSI is ook te leveren met zeventraps DSG. Die laatste combinatie voelt heel alert en de DSG schakelt boterzacht. Een fijne combinatie die recht doet aan het type auto. De Touran rijdt als geheel namelijk erg comfortabel, is goed geveerd en gedempt en maakt erg weinig geluid.

Diesel

Op dieselgebied is er keuze uit de 1.6 TDI met 110 pk of de 2.0 TDI met 150 pk. Een zesbak is bij beide versies standaard, een automaat is niet leverbaar. De 1,6 liter dieselmotor klinkt wat rumoerig bij optrekken, maar is uiteindelijk mooi stil op constante snelheden. En met 110 pk is hij krachtig genoeg om de Touran vlot voort te bewegen. De nieuwe Touran is leverbaar vanaf september en de prijzen beginnen bij 28.890 euro voor de 1.2 TSI en 32.790 euro voor de 1.6 TDI.

Plus

- Bouwkwaliteit

- Interieurruimte

Min

- Brommerige 1.6-diesel

- Derde zitrij krap

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.4 °C
O2
Beurs AEX
AEX 521.0
+ / - +0.83%