Zoeken
  Zoeken met  
6.4 °C
NNO3
 
files 112
72 km.
euro95
diesel
1,821
1,499
 
 

Autogekken op zijwegen: Automuseum krijgt make-over

Wie een keer naar Los Angeles gaat, moet eigenlijk ook even langs gaan bij het Petersen Automotive Museum. Aan de buitenkant oogt het museum nu nog wat ingetogen, maar daar wordt wat aan gedaan.

 
 

Autogekken op zijwegen

144 onderdelen vormen Jaguar D-Type

Een échte Jaguar D-Type bestaat uit duizenden onderdelen. Dit kleine schaalmodelletje in de maat 1:43 bestaat uit 144 zeer kleine componenten, meldt Modelautokrant.nl. Maker AutoArt laat graag zien hoe je zo'n miniatuurmodel in elkaar schroeft.

 
 

Autogekken op zijwegen

 Auto crasht tegen Bonsai boompje

Verzamelaars zien hun schaalmodellen meestal het liefst in uitmuntende staat in de vitrinekast staan. Geen krasje, geen stof, ze moeten maagdelijk zijn. De modelauto's van Crash Bonsai zijn compleet anders, zo meldt Modelautokrant.nl.

 
 

Autogekken op zijwegen

Peperdure modelauto's gemaakt in TBS-kliniek

De 1:8 schaalmodellen van het Duitse Sapor Modelltechnik hebben de afgelopen maanden een wat bijzonder tintje gekregen nadat bleek dat ze zijn gemaakt in een TBS-inrichting, zo meldt Modelautokrant.nl.

 
 

Autogekken op zijwegen: Holden op schaal

Noem eens een Australisch automerk? Grote kans dat de naam Holden je nu als eerste te binnen schiet.

 
 

Autogekken op zijwegen: De Rolls van John Lennon

Als we de naam John Lennon noemen dan weten de meeste lezers dat deze muzikant, onderdeel van de Beatles, prachtige muziek heeft gemaakt. Met zijn geliefde Yoko Ono speelde hij ook een grote  rol in de wilde jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Er werd geld verdiend, heel veel, en daarvan werd onder andere een Rolls Royce Phantom V van gekocht. Toen John en Yoko naar New York verhuisden, ging de Rolls mee.

 
 

Autogekken op zijwegen: Een F1-wiel als eierdopje

Het merk AutoArt is gevestigd aan Gloucester Road, Wanchai, Hong Kong en produceert voornamelijk 1:18 modelauto's van hoge kwaliteit.

 
 

Autogekken op zijwegen: Ralph Lauren Fine Model Car Collection

De Amerikaanse modeontwerper Ralph Lauren is in zijn vrije tijd graag bezig met klassieke auto's.

 
 

Autogekken op zijwegen: aanbetalen voor schaalmodel LaFerrari

Het Britse Amalgam lijkt de eerste te zijn die een toonbaar model heeft geproduceerd van de LaFerrari.

 
 

Autogekken op zijwegen: Veel voordeel op Vrijmarkt?

Er zijn veel manieren om modelauto’s aan je verzameling toe te voegen. Je koopt ze in de speciaalzaak of op het internet, je kijkt eens kritisch in de speelgoeddoos van je kleine neefje, gaat naar een veiling of... je struint de vrijmarkt af.

 
 

Autogekken op Zijwegen: een 16-jarig tekentalent

Sven Deinum, 16 jaar, woont in het Drentse Zuidlaren. Als klein kind al kende hij alle automerken uit zijn hoofd, en nu besteedt hij zijn vrije tijd aan het tekenen van alles wat vier wielen heeft en rijdt.

 
 

Autogekken op zijwegen: Bouwdoosje van... 600 euro

Het aantal modelauto's van de Lamborghini Aventador is nu al bijna niet te tellen. En zo lang is dit monster van Lamborghini toch nog niet op de markt. Maar modelautofabrikanten likken hun vingers af bij de scherpe lijnen van deze supercar. De modellen zijn er in echt alle mogelijke schalen en prijsklassen, van een paar euro tot vierduizend pond voor het 1:8 exemplaar van het Britse merk Amalgam.

 
 

Autogekken op zijwegen: Een werkplaats op schaal

Toegegeven: een vitrine vol met keurige modelauto's heeft veel weg van de showroom van de dealer: het glimt wel, maar het is saai. Het wordt veel interessanter als we er een stukje werkplaats in kunnen brengen. En dat kan ook. Verschillende fabrikanten van modelauto's hebben ook serie werkplaatsapparatuur. We hebben het hier dus niet over tankstationnetjes, die zijn er genoeg. Nee, het gaat nu over het echte werk. Een bandendemontageapparaat, een wheelbalancer, garagekrik, oprijplaten en natuurlijk hefbruggen. Serieuze equipment voor een serieuze werkplaats.

 
 

Autogekken op zijwegen: Wie wil die LaFerrari niet?

Grote opwinding tijdens de recent gehouden autotentoonstelling in Genève. De vele fans van het merk Ferrari waren in extase en de anderen waren op zijn minst geïnteresseerd. De hybride LaFerrari spaart je in ieder geval wegenbelasting uit. Dat scheelt alweer in de kosten. Er komen volgens de LaFerrari-website 499 exemplaren beschikbaar. Dat wordt dringen. Als verzamelaar ben je gelukkiger, omdat we weten dat zowel de handbouw ateliers als een grote producent als Mattel modellen van deze auto gaan maken.

 
 

Autogekken op zijwegen: De crisis te lijf!

Het woord 'crisis' moet hier ook nog maar een keer vallen. Al was het alleen maar omdat ook de hele modelautoindustrie eronder te lijden heeft. Maar in andere delen van de wereld zijn er zeker mensen die nog wat te besteden hebben. Daar gaan dan de meer dan 10.000 nieuwe Porsches naartoe die in januari door de fabriek zijn uitgeleverd. Andere prestigieuze merken zoals Rolls-Royce en Bentley liggen ook nog steeds goed in de markt.