dinsdag 18 april 2017
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: STOFFELS, ANKO

Nieuw videoplatform biedt 24/7 nieuws, sport en entertainment

Telegraaf Vandaag is er altijd

18 APR 2017 Marcel Frost en Rob Goossens

De Telegraaf wil als groot nieuwsmedium voorop blijven lopen en lanceert op 1 mei een gloednieuw videoplatform: Telegraaf Vandaag (in logo: VNDG). De dienst biedt naast veel nieuws en sport ook tal van andere programma’s. Zo neemt Monique Smit een kijkje in bijzondere huizen, zijn er verschillende misdaadprogramma’s rond John van den Heuvel en komt er een eigen dramaserie.

Kijkers kunnen middels Telegraaf VNDG (via de website telegraafvandaag.nl en apps) elke dag zo’n dertig nieuwe video’s zien. „Naast onze mooie krant en website krijgen we nu een prachtig nieuw platform, waarmee we onze abonnees nog beter kunnen bedienen”, zegt Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf. „We zijn er altijd en overal, 24 uur per dag, zeven dagen per week.”

Het platform sluit nauw aan bij de laatste ontwikkelingen in de mediawereld, zegt Mandy van der Wal, directeur online video bij Telegraaf Media Groep. „De behoefte aan video is de laatste jaren explosief gestegen. De trend is ’van woord naar beeld’ en wij willen als groot nieuwsmedium natuurlijk voorop blijven lopen.”

„Verslaggevers van De Telegraaf zijn regelmatig te gast in andere media, omdat hier elke dag voor miljoenen mensen nieuws- en andere verhalen worden vergaard. Die kennis en content kunnen we via ons eigen platform nu nog beter uitventen”, aldus Van der Wal. „We hebben een enorme hoeveelheid aan eigen en uniek materiaal en dat vullen we aan met interessante aankopen.”

In tegenstelling tot de reguliere tv, kiest Telegraaf VNDG bewust voor short form. Van der Wal: „Dat wil zeggen dat de programma’s maximaal zes of zeven minuten duren, omdat mensen online vooral snel bijgepraat willen worden, ze ’snacken’. Net als vergelijkbare diensten wordt ons aanbod aangepast aan het gedrag van gebruiker. De consument kan zelf ook aangeven waar hij of zij via MijnVNDG het eerste van op de hoogte wil worden gebracht. Maar daarnaast willen we mensen verrassen en dat zullen we dan ook regelmatig doen.”

Abonnees van De Telegraaf hebben via hun Premium-inlog toegang tot het volledige aanbod, zonder videoadvertenties. Ook voor mensen zonder abonnement is Telegraaf VNDG beschikbaar, maar zij kunnen slechts een deel van het aanbod zien en altijd met advertenties. De uitzendingen zijn zowel via een vaste programmering als on demand (op afroep) te bekijken.

Telegraaf VNDG presenteerde dinsdag de eerste programma’s aan de buitenwereld in de eigen studio in het westelijk havengebied van Amsterdam. Naast nieuws (met onder anderen Pim Sedee, Maarten Steendam en Wilson Boldewijn) en sport (actualiteit, samenvattingen en doelpunten) is er volop ruimte voor allerlei andere programma’s. Zo volgt Estavana in het echt het leven van handbalster Estavana Polman en haar partner Rafael van der Vaart, is het van telegraaf.nl bekende Dashcam (over verkeershufters) te zien op VNDG en wordt de VROUW-feuilleton Dagboek van een minnares verfilmd met onder anderen Viggo Waas.

Monique Smit is een van de gezichten van de entertainmentrubriek Privé VNDG. Tevens presenteert zij Bizarre huizen. „Ik bezoek een bijzonder huis en aan de hand van het interieur probeer ik te raden welke mensen er wonen. Daarna ontmoet ik de bewoners. Ik ga bijvoorbeeld langs bij een huis uit 1800, dat passend bij die tijd is ingericht. Ook de bewoners leven zoals toen”, vertelt Smit, die bekent dat ze zelf graag ook via huizenzoeksites bij mensen naar binnen gluurt.

Van den Heuvel haalt recht is de titel van een programma waarin De Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel criminelen ontmaskert en met hun gedrag confronteert. „En samen met collega Mick van Wely duik ik in De gouden tip in oude moordzaken, die we weer onder de aandacht brengen en met hulp van de kijkers hopelijk ook op kunnen lossen”, vertelt Van den Heuvel. Verder presenteert het duo een wekelijks magazine waarin het recente misdaadnieuws wordt besproken. Van den Heuvel: „Onze rechtbankverslaggever Saskia Belleman zal regelmatig aanschuiven, net als advocaten en medewerkers van politie of justitie.”

Ook op gebied van mobiliteit komt er een wekelijks programma, vertelt Werner Budding van Telegraaf Autovisie. „De talkshow 24/7 Wheels gaat over mobiliteit in de ruimste zin, inclusief elektrische fietsen. We werken nog aan een format waarin de combinatie reizen en auto’s terugkomt en we staan stil bij de droomauto van een bekende Nederlander. Dat kan de eerste auto zijn, maar ook eentje die onbetaalbaar is.”

De van RTL Woonmagazine bekende Michiel de Zeeuw neemt in Bekende huizen een kijkje in de stulpjes van BN’ers. „En ’typisch Telegraaf’ zijn Dat is toch niet normaal, over hufterig gedrag in Nederland en Weggegooid geld, waarin we kijken naar verkwisting van overheidsgeld”, vertelt Mandy van der Wal. „Echt iets nieuws is Danie’s mix ’n match, waarin kijkers met een druk op de knop elke dag een outfit van een ster kunnen kopen voor een normale prijs.”

Het aanbod van Telegraaf VNDG wordt gaandeweg steeds verder uitgebreid. Van der Wal zegt ambitieus: „Uiteindelijk willen wij de meeste online videotitels aanbieden van Nederland.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.2 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%
');"> ">

Máxima gedwongen via zij-ingang
Dit zijn beelden van koningin Máxima’s eerste publieke optreden in Delft sinds het overlijden van...

Meest gelezen op Telegraaf.nl

Telegraaf | Buitenland | Binnenland | Prive | Digitaal | Telesport | Vrouw | DFT | Film en Uitgaan | Vrij | Autovisie | Gezondheid |