vrijdag 14 juli 2017
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Thomas Sarrantonio paints the Shawangunk Ridge landscape on a brilliant autumn day on Friday, Oct. 30, 2015, in New Paltz, N.Y. Sarrantonio is an arts professor on sabbatical from the State University of New York at New Paltz. (AP Photo/Mike Groll) Sabatical Hollandse Hoogte ORG XMIT: 51246858
Thomas Sarrantonio paints the Shawangunk Ridge landscape on a brilliant autumn day on Friday, Oct. 30, 2015, in New Paltz, N.Y. Sarrantonio is an arts professor on sabbatical from the State University of New York at New Paltz. (AP Photo/Mike Groll) Sabatical Hollandse Hoogte ORG XMIT: 51246858
Foto: Hollandse Hoogte / AP | Associat

’Sabbatical is noodzakelijk voor intensieve beroepen’

Pauze als boost voor loopbaan

14 JUL 2017 Martijn Klerks

Amsterdam - Vakantie werkt ontspannend, maar wie écht afstand van zijn loopbaan wil nemen, gaat enkele maanden of zelfs een jaar op sabbatical. Het recht op zo’n ’tussenjaar voor professionals’ zou in meer cao’s moeten worden vastgelegd, vindt organisatiepsycholoog Aukje Nauta.

„Voor werknemers is het heel waardevol”, zegt Nauta, onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en oprichter van adviesbureau Factor Vijf, „maar een sabbatical is ook in het belang van een werkgever. Het is heel gevaarlijk als iemand een baan niet aankan, of juist niet genoeg wordt uitgedaagd. Om mensen hun hele carrière inzetbaar te houden, moeten ze eens in de vijf à zeven jaar een pauze inlassen.”

Dat deed zes jaar geleden ook Hein Knaapen, na twintig jaar Unilever en ruim zes jaar als chief hr officer bij KPN. „Dat was een heftige baan, ik wilde even rustig kijken wat ik daarna wilde doen”, verklaart hij zijn stap van destijds. Na negen maanden van het geplande ’tussenjaar’ kwam ING, en werd hij daar chief hr officer. Dat is Knaapen nog steeds.

„In die negen maanden had ik soms het idee dat ik eigenlijk maar wat aanrommelde, maar eenmaal bij ING bleek dat ik echt mijn batterij had opgeladen. Zonder pauze had ik mijn huidige baan niet zo goed kunnen invullen”, schat hij in.

De noodzaak om er zo nu en dan tussenuit te stappen is groter dan twintig jaar geleden, zegt Knaapen. „Op de meeste senior-functies staat veel meer druk dan vroeger, het werk is intensiever geworden. Dan moet je soms de tijd nemen om na te denken over wat je graag wilt, waar je toegevoegde waarde ligt, over wat je in een nieuwe baan zou willen doen.”

Een paar uur ’nadenken’ inplannen zal de meesten niet lukken, zegt de ING’er, „maar vergelijk het met hardlopen. Na verloop van tijd komen de gedachten vanzelf, in een ongerichte stroom. Ik had mijn eigen sabbatical beter kunnen ontwerpen, denk ik achteraf, maar dit hielp me al.”

Sommige bedrijven hebben sabbaticals in hun loopbaanregelingen ingebouwd. Bij ABN Amro mogen medewerkers eens in de paar jaar een zogeheten ’generatieverlof’ opnemen.

Nienke van Beurden, global hr business partner bij de bank, bracht haar tweede sabbatical dit voorjaar in Zuid-Amerika door, samen met haar geliefde. „Zijn werkgever heeft geen regeling, maar ook dan is er in overleg veel mogelijk – zoals het opsparen van vakantiedagen of met onbetaald verlof gaan.”

Van Beurden gebruikte haar beide sabbaticals om te reizen, maar ziet ook collega’s die de vrije maanden met de familie besteden. „Een laatste vakantie met de kinderen, bijvoorbeeld, of mantelzorg voor de ouders.”

Een sabbatical is gezond, zegt Van Beurden, omdat mensen langer moeten doorwerken. „Een carrière is niet meer een sprint naar het pensioen, maar een marathon. Je hebt pauzes nodig om uit de sleur te raken, daar profiteert een werkgever ook van. Toen ik terugkwam van mijn eerste sabbatical, viel het collega’s op dat ik met meer afstand, met een helikopterview, naar problemen keek.”

Zelf heeft ze ook veel aan haar sabbaticals gehad: „Ik ben meer gaan nadenken over mijn werk-privébalans, en ik heb oude hobby’s opgepakt. Tijdens mijn eerste sabbatical heb ik in Australië op een paardenfarm gewerkt. Toen ik terugkwam, ben ik weer fanatieker gaan paardrijden, en ben ik voorzitter geworden van de paardrijclub van ABN Amro.”

Een goede sabbatical is er eentje met concrete doelen, zegt Van Beurden, en Nauta zegt het haar na. „Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om over je carrière na te denken”, aldus die laatste. „En bedenk daarna wat je helpt om die doelen te halen. Misschien komen jouw gedachten wel goed op gang als je gaat mediteren.”

Daarbij moet je planning wel flexibel zijn, zegt Nauta, op dat vlak door eigen ervaring wijs geworden. „Tijdens mijn eigen sabbatical wilde ik schrijven, reizen en nadenken. Door het vele reizen is dat laatste niet gelukt. Toen heb ik er een verblijf in een klooster aangeplakt.”

Geen sabbatical, wel een korte pauze: de komende weken is er geen DFT Carrière. Ook de Carrousel staat even stil. Tips en ideeën voor deze pagina blijven welkom op carriere@tmg.nl.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
');"> ">

Lowlands-zanger woest op betaster
Een vrouw is aangerand toen zij crowdsurfend over het publiek ging op Lowlands. Zanger Sam Carter...

Meest gelezen op Telegraaf.nl

Telegraaf | Buitenland | Binnenland | Prive | Digitaal | Telesport | Vrouw | DFT | Film en Uitgaan | Vrij | Autovisie | Gezondheid |