Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Toezegging Schultz doekje voor het bloeden'

06 JUN 2011

DEN HAAG - De drie grote steden zijn niet onder de indruk van de handreiking van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur). Zij meldde de Tweede Kamer maandag Amsterdam, Rotterdam en Den Haag tegemoet te willen komen door ze vanaf 2015 23 miljoen euro extra te geven.

Maar dit is een sigaar uit eigen doos, constateert de Rotterdamse wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer). „In het oorspronkelijk plan moesten we 70 miljoen euro per jaar inleveren, nu slechts 63 miljoen”, aldus haar woordvoerder. „Dit is een doekje voor het bloeden. De bezuinigingen zijn niet goed voor de economie en niet goed voor de reizigers.”

Een zelfde constatering doet de Amsterdamse wethouder Eric Wiebers (Verkeer). Hij beklemtoont dat uit onderzoek van het ministerie zelf blijkt dat de bezuinigingen op het ov in de hoofdstad niet zijn te combineren met het instandhouden van een goed ov-netwerk in Amsterdam. „De bereikbaarheid van de hoofdstad en de regio verslechteren, met alle merkbare economische en sociale gevolgen.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.3 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - 0.0%