Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Politie Heerlen verbaliseert blowers niet

14 JUL 2011

HEERLEN - De politie slingert blowers in Heerlen niet op de bon, ondanks dat daar sinds donderdag een blowverbod geldt. Dat zei een woordvoerder van de politie.

„We gaan niet verbaliseren als de rechter het vervolgens in de prullenbak gooit”, zei de woordvoerder. Sinds donderdag staat een blowverbod in de algemene plaatselijke verordening (APV) in Heerlen. Woensdag oordeelde de Raad van State dat zo'n verbod niet in de APV thuishoort.

Desondanks besloot locoburgemeester Lex Smeets (PvdA) woensdag het blowverbod door te zetten. De politie wacht echter af. „Het gedoogbeleid zit ons dwars”, lichtte de woordvoerder toe. „Blowen mag niet, maar het is inmiddels zo alledaags. Je kunt mensen hooguit een waarschuwing geven of wegsturen.”

„Ook wij zouden graag een instrument hebben om in Heerlen de overlast door blowers aan te pakken. Welk instrument dat wordt, moet de politiek eerst maar eens bepalen.”

De gemeente, Openbaar Ministerie en politie gaan volgens de woordvoerder op zeer korte termijn met elkaar om tafel zitten. Daarbij worden de APV en de uitspraak van de Raad van State naast elkaar gelegd. Een datum voor die bijeenkomst is nog niet vastgesteld.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 527.97
+ / - -0.09%