Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vrouw vernam via teletekst van scheiding

Affaire Tichelaar door naamgeving Panda verraden

18 JUN 2010 Martijn Koolhoven

ASSEN - De echtgenote van Jacques Tichelaar (57), commissaris van de Koningin in Drenthe en PvdA-coryfee, moest naar eigen zeggen gisteren via pagina 107 van teletekst van RTV Drenthe vernemen dat haar man van haar wil scheiden.

Betty Tichelaar zegt dat ze haar man zo'n vier weken geleden op straat heeft gezet nadat ze had ontdekt dat hij al maanden een buitenechtelijke affaire onderhield met de charmante Koosje Wijland (52), zus van Jos Wijland, eigenaar van chateauhotel 'De Havixhorst' bij Meppel.

Chinese panda

De bedrogen echtgenote zegt de heimelijke affaire te hebben ontdekt door de onverwachte naamgeving van een Chinese panda, die volgens haar door haar overspelige echtgenoot naar ene Koosje werd vernoemd.

De echtgenote van PvdA-coryfee Jacques Tichelaar is kapot door de affaire van haar man met een andere vrouw. "Begin april was Jacques voor een dienstreis naar China en heeft daar voor Dierenpark Emmen een panda geadopteerd, die hij Koosje noemde", vertelt Betty Tichelaar. "Ik vroeg: waarom Koosje. Ik vond het zo'n vreemde naam. Hij zei mij toen dat hij niets anders kon bedenken."

"Een paar weken later vond ik een briefje in zijn rijbewijs dat in zijn diensttas zat. Er stond op geschreven 'Binnen zo korte tijd zoveel emotie. Ik in jou en jij in mij. Veel liefs Koosje'." "Toen maakte ik de klik met de panda en heb hem ermee geconfronteerd. Jacques heeft ruim twee dagen op bed gelegen van ellende, hij wist niet wat hij moest zeggen. Toen heb ik hem eruit gezet", aldus de woedende bedrogen echtgenote van de commissaris van de Koningin.

"Pas vorige week maakte ik de klik met De Havixhorst. Ik hoorde dat Jacques Mark Rutte wil uitnodigen om naar De Havixhorst te komen voor de formatie. Koosje is de zus van de eigenaar." Betty Tichelaar, die bijna twintig jaar getrouwd is met de PvdA-prominent, zoekt nu zelf de publiciteit omdat ze naar eigen zeggen via de regionale teletekst moest vernemen dat haar man de scheiding in gang zet.

Diep geraakt

"Ik wil helemaal niet met modder gooien", zegt ze, "maar ik ben er kapot van, ik ben zo diep geraakt. Veertien jaar geleden is er ook een affaire geweest, die hebben we binnenskamers kunnen houden, maar nu is de maat vol. Ik begrijp best dat iemand verliefd kan worden, maar niet dat iemand zó ver gaat zonder dat met het thuisfront te bespreken. Alles heeft hij bij elkaar gelogen. Deze man heeft een voorbeeldfunctie..."

Geïnformeerd

De commissaris van de Koningin heeft de provinciale fractievoorzitters onlangs geïnformeerd dat hij zijn huwelijk gaat beëindigen. Hij bevestigt dat hij al maanden een relatie heeft met Koosje Wijland, maar hij ontkent dat Betty het nieuws van de scheiding via teletekst moest vernemen. "Ik heb haar dat twee weken geleden al aangekondigd, maar ze wil het niet horen", aldus Tichelaar. "Ik ben zelf weggegaan omdat de situatie thuis onhoudbaar was geworden. Zij wil er nu alles aan doen om mij zwart te maken. Ze wil niet accepteren dat er een andere vrouw in je leven komt." De commissaris van de Koningin benadrukt dat het een privéaangelegenheid betreft en dat de provincie er niets mee te maken heeft. De adoptie van panda Koosje is overigens uiteindelijk niet doorgegaan omdat de rechten al bij een ander dierenpark lagen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%