Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Cosmetisch arts licht Belastingdienst op

27 AUG 2010 Bart Mos

ROTTERDAM - Een plastisch chirurg in Vlaardingen heeft de Belastingdienst voor ongeveer een miljoen euro opgelicht door onder meer honderden borstvergrotingsoperaties, facelifts en rimpelbehandelingen te verzwijgen. Hij moet maandag voor de rechter verschijnen.

Dit blijkt uit processtukken, ingezien door De Telegraaf. De 62-jarige Abraham S., bestuurder van de Vlaardingse privékliniek Holystaete, rommelde jarenlang met zijn eigen belastingaangiftes en die van zijn bedrijf. Volgens het functioneel parket, onderdeel van justitie dat zich vooral richt op grote fraudezaken, verzweeg S. privé-inkomsten en deed hij voorkomen alsof zijn kliniek, waar behalve hijzelf nog zo'n tien andere specialisten cosmetische operaties uitvoeren, een stuk slechter draaide dan het geval was.

Vakantiewoning

Daarnaast zou S. een officiële notariële akte hebben vervalst. Hierdoor leek het alsof hij zijn Franse vakantiewoning voor 470.000 euro had verkocht, terwijl hij in werkelijkheid voor het riante buitenhuis ruim een miljoen euro had ontvangen.

S. wilde gisteren niet reageren op de beschuldigingen. De chirurg in Vlaardingen is overigens niet de enige cosmetische arts die onder de loep van justitie is komen te liggen wegens belastingfraude. Zo zou de kliniek van de bekende schoonheidsarts Robert Schoemacher op grote schaal klanten zwart hebben geholpen aan facelifts en grotere borsten. Het bedrijf ging door alle commotie ruim een jaar geleden failliet en werd vervolgens overgenomen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
Weet u meer?
17.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 528.58
+ / - +0.15%