Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Het kan niet waar zijn...'

24 SEP 2010 Nico Fassotte

SINT JOOST - In het Midden-Limburgse dorpje Sint Joost is verslagen gereageerd op de dood van Justin. De jongen werd donderdag dood aangetroffen in zijn ouderlijk huis aan de Plevitsstraat. Alles wijst op een familiedrama.

Ontroostbaar zijn ook Emy en Vera, vriendinnetjes van het jongetje Justin uit Sint Joost. Met tranen in hun ogen staan ze te kijken naar de politieafzetting in de Plevitsstraat. Justin, die vandaag twaalf zou zijn geworden, werd donderdag door zijn eigen vader gedood.

"We hoorden op school van alles. Op een gegeven moment hadden we wel door dat het om Justin ging. Toen hebben we ons op school afgemeld en zijn hier gaan kijken", zegt Emy. "Het is dus echt waar. Onze lieve vrolijke Justin, we kunnen het niet geloven. Het was echt een feestnummer. Hij was hier afgelopen jaar nog jeugdprins bij de carnavalsvereniging. En voetballen, daar was hij helemaal gek van", zegt Vera.

Hoe het ventje, kersverse brugklasser op het Connect College in Echt, om het leven is gebracht blijft nog onduidelijk. Gisternacht om half vijf kreeg de politie via een familielid van het gezin te horen dat er iets aan de hand was. Blijkbaar heeft vader Pedro een familielid van het drama op de hoogte gesteld. Toen agenten in het rijtjeshuis binnenkwamen, troffen ze de 42-jarige vader en zijn dode zoon aan.

Scheiding

Er waren grote spanningen in het gezin, dat wist de hele buurt. Moeder Miranda en de gearresteerde vader Pedro lagen in scheiding. Volgens buurtgenoten waren de ruzies al langer niet van de lucht en zelfs tot op straat te horen.

Toch was het gezin volgens gemeente en politie niet bekend bij hulpverleningsinstanties. "Daarom is het ook zo bizar wat er gebeurd is", zegt een buurtbewoner. "Vader Pedro was gek met zijn zoontje, zo leek het. En hijzelf was ook altijd aardig, al lustte hij wel erg graag een pilsje. Hij was heel veel van huis. Tot voor kort was hij internationaal chauffeur en had met zijn baas afgesproken alleen nog binnenland te rijden. Om zo meer thuis te zijn."

Dat die verandering het huwelijk tussen Miranda en Pedro niet kon redden, werd gisteren op een afschuwelijke manier duidelijk. "Moeder woonde al een tijdje niet meer thuis. Ze waren al enkele weken bij familie. Toen het drama zich afspeelde, waren Miranda en Justins driejarige zusje bij oma. Misschien maar goed ook", zegt een man in de straat van de familie.

De leerlingen van het Connect College en Justins oude basisschool in Sint Joost zijn gisteren opgevangen. Gisteravond is er bij het gemeenschapshuis in het dorpje een moment van stilte gehouden ter nagedachtenis aan het jongetje.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.7 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%