Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kinderen beloond voor inzamelen vuurwerk

23 DEC 2010

APELDOORN - Kinderen in meerdere Nederlandse gemeenten worden beloond als ze na oud en nieuw vuurwerk verzamelen en dat inleveren. Ze krijgen geld, of maken kans op spelcomputers...

Foto: Emiel van Lint

Apeldoornse kinderen tot 16 jaar krijgen 50 eurocent van de gemeente, als ze op 1 januari een zak vuurwerkafval inleveren, meldt De Stentor. De gemeente houdt samen met de politie, Bureau Halt en Circulus de actie 'Euroloon voor vuurwerkschoon'.

Spelcomputer

Ook in Soest en Geldermalsen worden dergelijke schoonmaakacties georganiseerd. In Soest krijgen mensen tegen inlevering van een volle zak met vuurwerkafval een lootje, waarmee men kans maakt op onder andere een fiets en een Playstation.

Het opruimen van vuurwerkafval levert volgens de gemeente een belangrijke bijdrage aan de veiligheid. Veel gewonden van vuurwerk vallen op 1 januari, bij het afsteken van vuurwerkresten. Ook zorgt het opruimen voor een schonere wijk.

De gemeente Geldermalsen verspreidt, ook via de basisscholen, speciale afvalzakken. Als beloning voor het opruimen van het afval krijgt iedereen voor elke ingeleverde zak een lot waarmee een ‘Wii spelcomputer’ kan worden gewonnen.

Vorig jaar is maar liefst 80% van deze zakken gevuld door de kinderen ingeleverd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%