Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Nederlandse wint miljoenen online

17 JUN 2009

Een 33-jarige vrouw uit de provincie Utrecht heeft 4,3 miljoen euro gewonnen op een gokwebsite. Dat heeft het internationale gokbedrijf Unibet, dat achter de site steekt, woensdag bekendgemaakt. De vrouw won de jackpot via een soort online fruitautomaat. Het is volgens het gokbedrijf „zo'n beetje het hoogste geldbedrag dat ooit online is gewonnen”.

Unibet heeft geen vergunning voor het aanbieden van kansspelen in Nederland. Bovendien is online gokken hier vooralsnog verboden. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie kon woensdagochtend nog niet ingaan op deze specifieke zaak. „Maar we houden nauwgezet in de gaten welke activiteiten Unibet in Nederland ontplooit”.

Justitieminister Ernst Hirsch Ballin heeft banken er eerder dit jaar op gewezen dat zij illegaal gokken niet mogen faciliteren.

Een woordvoerder van Unibet zei in een reactie dat het bedrijf van geen wet weet die Nederlanders verbiedt te gokken op buitenlandse websites. Als zo'n wet er wel zou zijn, zou die botsen met regels over de vrijheid van verkeer van goederen en diensten binnen de Europese Unie, aldus de zegsman.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%