Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Raadsman pedo hoopt op oplossing

03 DEC 2009

UTRECHT - Raadsman André van Knippenbergh vindt dat de bestuursrechter in Utrecht donderdag een „duidelijk, uitgebreid en zorgvuldig” oordeel heeft gegeven in de zaak van zijn pedoseksuele cliënt Sytze Van der Velde. Toch zit er volgens de advocaat een „wrange nasmaak” aan het vonnis, omdat Van der Velde nog steeds geen geschikte woonruimte heeft.

Van Knippenbergh wijst erop dat het oordeel van de Utrechtse bestuursrechter in lijn is met de uitspraak die de rechter in Den Bosch eerder deed over het stadsverbod dat Van der Velde was opgelegd voor Eindhoven. „Maar hoe positief die uitspraken ook zijn voor mijn cliënt, er is nog steeds geen oplossing. Hij heeft nog steeds geen rust.”'

De raadsman hoopt dat burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven de 'handleiding' volgt die de Utrechtse rechter in zijn vonnis uitstippelde voor het oplossen van de situatie. „De problemen zijn in Eindhoven begonnen, daar moeten ze ook worden opgelost. We hebben contact met de gemeente, maar het is nog steeds niet gekomen tot goede, structurele afspraken.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%