Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Mogelijkheid tot gebiedsverbod blijft'

03 DEC 2009

DOORN - Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug ziet in de uitspraak van de rechter mogelijkheden om de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der Velde alsnog te weigeren mocht hij zich weer willen vestigen in de gemeente. Dat meldde hij donderdag in een reactie op het besluit van de bestuursrechter om het eerder opgelegde verbod ongeldig te verklaren.

„De mogelijkheid bestaat om een verbod op te leggen voor een beperkt gebied en een beperkte tijd. Mocht Van der Velde zich hier willen vestigen, dan gaan wij die mogelijkheid zeker bekijken”, aldus Naafs. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gelden in de buurt van scholen of zwembaden.

Naafs benadrukt dat er een leemte in de wetgeving is, waardoor Van der Velde op dit moment geen toezicht van reclassering heeft omdat hij in cassatie is gegaan. Hierover praat hij op korte termijn met minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie.

Eindhoven

Eindhoven noemt de uitspraak donderdag van de bestuursrechter in Utrecht over het gebiedsverbod van de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor pedoseksueel Sytze van der Velde, in lijn met het beleid dat de Brabantse stad hanteerde voordat van der Velde daar een gebiedsverbod kreeg. „Wij hebben met hem naar een passende oplossing gezocht en die aangeboden met een vorm van toezicht in combinatie met huisvesting. Maar dat wilde hij per se niet”, zegt een woordvoerder van burgemeester Rob van Gijzel.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%