Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Gevangen in boerka

13 FEB 2008

Een verslaggeefster van een regionale krant stapte met boerka in de bus. 'Ik voel ik me de enige carnavalsganger van de hele stad Groningen'..

Verschillende buschauffeurs weigerden haar mee te nemen omdat ze haar ogen niet konden zien. Maar evenveel bestuurders namen de verslaggeefster van Dagblad van het Noorden wel mee. 'Het is tenslotte niet verboden', zegt één van hen in de videoreportage .

Verslaggeefster Judith Woddema houdt echter zelf ook een blog bij, en schrijft dat ze zich een gevangene in haar eigen tent voelt.:

'Daarnaast zit de boerka alles behalve comfortabel. Ik struikel voortdurend over de lange lappen stof. Dit niet alleen vanwege de ongemakkelijke kledij, want ik zie ook nog eens bijna niets. Het kijkgaasje is te klein om goed om mij heen te kunnen kijken. Ook kriebelen de rafeltjes van het gaasje in mijn neus. Wat misschien nog wel het ergste is dat ik me een gevangene in 'eigen' kleding voel. Het is net alsof er een tent om mij heen is opgezet.'

De verslaggeefster vraagt zich dan ook af: 'Veel streng islamitische vrouwen moeten hun lichaam bedekken, zodat de mannen niet in verleiding komen. Ligt het probleem dan niet bij de mannen en kunnen zij dan niet beter hun ogen bedekken? Uit ervaring kan ik nu namelijk vertellen dat het dragen van een boerka geen pretje is', aldus het weblog van Judith.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.0 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%