Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Maar loslopende hond wordt streng beboet

Seks mag in Vondelpark

06 MRT 2008 Nienke Oort

In het Amsterdamse Vondelpark mag seks bedreven worden in het openbaar. Op dit zogenoemde 'cruisen' zal niet worden gecontroleerd en zelfs worden toegestaan. Eigenaren van loslopende honden echter kunnen wel een boete tegemoet zien.

Dit staat in het concept van de nog definitief vast te stellen gebruiksnota voor het Vondelpark, die na de zomer van kracht moet worden.

"Waarom proberen iets te handhaven wat eigenlijk niet te handhaven is, wat verder weinig hinder voor de andere gebruikers oplevert en voor een bepaalde groep juist veel plezier betekent?" vraagt verantwoordelijk wethouder van het stadsdeel Oud-Zuid, Paul van Grieken, zich af.

Regels

"Uiteraard zullen er wel strenge regels aan verbonden worden, zo moet altijd het 'afval' worden opgeruimd, mag het nooit gebeuren in de buurt van kinderspeelplaatsen en moet de seks beperkt blijven tot de avond- en nachtelijke uren", zo vult Van Grieken aan. Opvallend zijn de andere onderwerpen de conceptnota. Zo zal er bijvoorbeeld wel gehandhaafd worden op loslopende honden die bijvoorbeeld zonnende of fietsende gebruikers van het park hinderen. "Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat veel meer mensen dat als storend ervaren. Dus naar ons idee moet daar strenger op worden toegezien en daarbij is het ook makkelijker om deze afspraken te handhaven", aldus de wethouder.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%