Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Verzekeraar pakt vakantiefraude aan

30 MRT 2008

Vakantiegangers die met hun reisverzekering of doktersnota denken te sjoemelen, kunnen straks tot in hun hotel worden gecontroleerd. Daarbij worden per land door een Nederlandse alarmcentrale lokale experts ingezet.

Verzekeraars kunnen Nederlanders na de verdenking van fraude met bijvoorbeeld een als gestolen opgegeven koffer of afgebroken skivakantie ter plekke laten controleren. Alarmcentrale SOS International, die gestrande of zieke Nederlanders begeleidt, heeft daartoe vorige week zijn netwerk met lokaal personeel ter beschikking gesteld aan verzekeraars.

De centrale werkt al voor verzekeraars, banken en leasebedrijven en is actief in alle traditionele vakantielanden. Recent zette de centrale een fraudeafdeling op.

SOS international zegt dankzij contact met lokale organisaties in de vakantielanden snel te kunnen controleren of bijvoorbeeld de prijs op de dokters- of ziekenhuisfactuur overeenkomt met de verrichte medische ingreep. Daarbij verifiëren zij eerst of de arts of het ziekenhuis wel bestaat, de reis- en behandeldata, en of de diagnose op de nota wel strookt met de behandeling. Een op de zes vakantiegangers werkt volgens cijfers van het Verbond van Verzekeraars aan zulke fraude mee. Per jaar gaat het om miljoenen euro's.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%