Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wilders: Fitna is laatste waarschuwing

22 MRT 2008

AMSTERDAM - De film Fitna is de laatste waarschuwing aan het westen tegen de islam, zegt Geert Wilders, maker van de film. Het PVV-Tweede Kamerlid reageert daarmee zaterdag in de Volkskrant nogmaals op de stelling van programmamaker Harry de Winter dat hij aan racisme doet met zijn uitspraken over de islam.

Wilders vindt de islam geen 'gewone' godsdienst maar een politieke ideologie die als doel werelddominantie en de invoering van de islamitische wet sharia heeft. Als het westen niet opkomt voor zijn vrijheid, staat het volgens hem de verdere groei van de islamitische ideologie toe. Dat De Winter deze strijd tegen de islam vergelijkt met het lot van de joden in de holocaust noemt Wilders „werkelijk ziek”.

Volgens de PVV-voorman heeft het westen nu nog het geluk dat veel moslims hun eigen ideologie niet goed kennen, bijvoorbeeld omdat ze geen Arabisch spreken of lezen. „Dat is (voorlopig) ons voordeel en geeft ons de tijd tegenmaatregelen te nemen”, schrijft Wilders. „De strijd om de vrijheid is nog maar net begonnen.” Hij benadrukt dat zijn film niet over moslims gaat, maar over de Koran en de islam.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.73
+ / - +0.97%