Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Verrader Amerikaans gezin bedreigd

04 APR 2008 Jenny van der Zijden

RIJNSBURG - Een man uit Rijnsburg wordt ernstig bedreigd, sinds hij een Amerikaans gezin heeft verraden. Een mishandelde Amerikaanse moeder week met haar kinderen naar Nederland uit en heeft hier asiel gekregen. De buurman heeft hun adres echter aan de FBI doorgegeven.

Een door haar ex ernstig mishandelde Amerikaanse moeder en haar twee kinderen, hebben veertien jaar geleden asiel gekregen in ons land. Dat zegt haar advocaat Els Lucas. Het gezin woonde tot voor kort redelijk relaxt in Rijnsburg, maar heeft nu de verhuisdozen ingepakt omdat zij verraden zijn door een buurman.

Holly Ann Collins (42) nam haar kinderen Zachary en Jennifer weg bij haar ex omdat deze hen stelselmatig mishandelde. Zo sloeg hij de toen vierjarige Zachary een gebroken schedel toen het joch zijn moeder wilde troosten nadat ze weer eens in elkaar was gemept. Eenmaal in Nederland zocht Holly contact met advocaat Els Lucas uit Lelystad. ,,In eerste instantie moest ik lachen. Een Amerikaanse die asiel zoekt in ons land. Maar uiteindelijk vond ik de zaak toch de moeite waard,’’ zegt Lucas. ,,Ze heeft echt een vreselijk leven achter de rug. Een leven vol ellende.”

Holly, die drie keer door haar ex het ziekenhuis werd ingeslagen staat volgens haar advocaat, internationaal gesignaleerd als kinderontvoerster. Lucas: ,,De buurman heeft nu haar adres doorgegeven aan de FBI en laatst de posters die de opsporingsdienst verspreidde op de ramen van haar huis geplakt.”

Volgens haar advocaat leeft Holly sinds de buurman haar verraadde in doodsangst. ,, Als nu de bel gaat dan denkt ze dat haar ex weer voor de deur staat. Ze heeft zelfs haar auto knalroze geverfd zodat iedereen weet waar ze is en mensen een oogje in het zeil kunnen houden.”

De buurman zegt dat hij Holly op het spoor is gekomen omdat hij het verdacht vond dat ze zo vaak op vakantie ging. ,,Toen ik haar daarna vroeg zei ze dat ze advocaat was en het betalen kon. Ik heb toen wat zitten Googlen en kwam al snel op de site van de FBI terecht. En van het een kwam het ander.” De man zit sinds hij ruchtbaarheid aan de zaak heeft gegeven flink in de piepzak. ,,Ik word van alle kanten bedreigd omdat ik haar verraden zou hebben. Daarom houd ik vanaf nu mijn kaken stijf op elkaar. Ik praat met niemand meer!”

De moeder zette een filmpje van het gezin op het net. Kijk!

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%