Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Minister: Niet alle biomassa goed

24 JAN 2008

DEN HAAG - Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken is het met de milieubeweging eens dat het zinvol is onderscheid te maken tussen goede en foute biomassa bij het opwekken van energie.

„Uw insteek bevalt mij”, zei de CDA-bewindsvrouw toen ze donderdag een rapport hierover in ontvangst nam van de Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties. Sommige soorten van biomassa leiden tot de kap van oerwouden, hogere voedselprijzen en soms zelfs tot meer uitstoot van het broeikasgas CO2 dan bij het opwekken van stroom bij kolen of olie.

Voorbeelden van slechte biomassa zijn volgens de milieubeweging koolzaad, soja, palm- en zonnebloemolie, tarwe en bieten. Ook mest wordt fout genoemd, omdat hierbij het broeikasgas methaan vrijkomt en de milieubeweging intensieve veehouderij „inherent onduurzaam“ vindt.

Van der Hoeven ging niet zo ver te beloven dat ze de indeling in goed en fout uit het rapport overneemt bij de nieuwe subsidieregeling voor het opwekken van groene stroom.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
26.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%