Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

Ehsan Jami maakt radicale islamfilm

30 NOV 2007 Marieke van Essen

Ehsan Jami, oprichter van het Comité voor ex-moslims, heeft in navolging van Ayaan Hirsi Ali een korte film gemaakt over de radicale islam.

De film met de titel The life of Mohammed moet in februari/maart 2008 klaar zijn en zal volgens de ex-PvdA’er nog meer stof doen opwaaien dan de Deense Mohammed-cartoons.

,,Ik laat zien hoe gewelddadig en tirraniek Mohammed wel niet was. Deze man heeft drie Joodse stammen vermoord, afvalligen gedood en is met een 6-jarig meisje getrouwd, met wie hij seks had toen ze 9 was’’, aldus Jami over de inhoud van de tien minuten durende film.

Volgens de nog altijd zwaar bewaakte politicus worden alleen de feiten vertoond en is het niet zijn bedoeling te polariseren. ,,Ik loof 50.000 euro uit aan degene die al deze feiten kan weerleggen’’.Met de film worden niet alle problemen opgelost, stelt Jami. ,,Het is een kleine stap voor de mens, maar een grote stap voor de mensheid en vrijheid’’.Welke televisiezender de omstreden film gaat uitzenden zal tot het laatste moment geheim blijven. Nieuwsprogramma Netwerk heeft al geruime tijd contact met Jami en heeft inmiddels interesse getoond. Pas als de film klaar is wordt beslist of het daadwerkelijk tot uitzending komt en in welke vorm dit gaat gebeuren, aldus de hoofdredactie. Ook lopen er op dit moment contacten met CNN, die mogelijk headlines uit de film zal vertonen.Dat Jami tegelijk met PVV-voorman Wilders aan een film werkt is volgens hem toeval. Beiden kwamen recent in opspraak nadat ze in een opinistuk de grondlegger van de islam vergeleken met Hitler. Dit kostte Jami zijn PvdA-zetel.Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
8.7 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 469.77
+ / - +0.66%