Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Friestalige Suske & Wiske over Elfstedentocht

11 DEC 2007

LEEUWARDEN - „Ik hoop dat de ijsmachine van professor Barabas werkt.” Dat zei de Friese commissaris van de koningin Ed Nijpels dinsdag. Stripverzamelaar Nijpels kreeg in het provinciehuis in Leeuwarden het eerste exemplaar van een Friestalige Suske & Wiske over de Elfstedentocht.

De strip met de titel 'De Alvestêdenstunt' (De Elfstedenstunt) is de vierde Friese Suske & Wiske en nummer 298 in totaal.

In het nieuwe avontuur schaatsen Suske & Wiske de Elfstedentocht. Ze proberen daardoor Frisia te bevrijden. Frisia wordt gevangen gehouden door Frostia, de winterheks. Die heks wil niet dat het lente wordt.

Het nieuwe exemplaar wordt zowel in het Fries als het Nederlands uitgebracht. Nijpels is dolgelukkig met het nieuwe exemplaar. „Ik heb 180 Suske & Wiskes, alle Lucky Lucks en alle Kuifjes. Mijn hart klopt bij een nieuwe Suske & Wiske sneller.”

Standaard, de uitgeverij van Suske & Wiske, kondigde in Leeuwarden aan waarschijnlijk in januari het 200 miljoenste exemplaar van de populaire stripserie te verkopen. In 1945 verscheen het eerste exemplaar van de hand van de Vlaming Willy Vandersteen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.6 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%