Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Gouda krijgt geld voor gezinscoaches

17 NOV 2008

DEN HAAG - Gouda krijgt 900.000 euro van het ministerie van Binnenlandse Zaken om gezinscoaches in te zetten. Minister Guusje ter Horst (PvdA) zei dat maandag na een werkbezoek aan de Goudse wijk Oosterwei. De financiële injectie heeft verspreid over drie jaar plaats.

Gouda vroeg vorige maand extra geld aan het rijk om problemen in Oosterwei aan te pakken. Burgemeester Wim Cornelis dacht zelf aan een bedrag van zo'n tien miljoen euro voor een periode van vier jaar.

Oosterwei kwam in september in het nieuws, nadat buschauffeurs besloten om niet meer door een deel van de wijk te rijden. De overlast in de wijk wordt vooral veroorzaakt door Marokkaanse jongeren in de leeftijd van 9 tot 15 jaar.

Vorige maand schoot minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) Gouda al te hulp. Hij maakte toen bekend dat het politiekorps Hollands Midden, waar Gouda bij hoort, tijdelijk zes extra rechercheurs krijgt om vierhonderd zaken weg te werken die nu nog op de plank liggen. Die zaken betreffen vooral overvallen en geweldplegingen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.7 °C
O1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%